Džejkob Pulen ismejao nagradu Branka Lazića: "Nema šanse da je ponovo pobedio!"

S. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Impulsivna reakcija bivšeg igrača nekoliko ABA ligaša na veliku nagradu za Zvezdinog beka

Foto: MN Press

Košarkaš Crvene zvezde Branko Lazić osvojio je i ove godine nagradu za najboljeg defanzivca godine, te je ovo treću njegov put da uspeva da konkuriše i ponese naslov najboljeg odbranbenog igrača. Ipak, sa tim se nije u potpunosti složio bivši igrač nekoliko timova ABA lige Džejkob Pulen.

Pulenu je ovo bilo izuzetno smešno, pa je prasnuo u smeh sa komentarom kako ne može da veruje da se ovako nešto ponovo dogodilo.

- Nema šanse da je ponovo pobedio (smeh naglas). U ovom trenutku ne može da ne igra i da ipak osvoji trofej. Dajte mu ovu nagradu na početku sezone - napisao je Pulen na svom "X" nalogu.

Pulen je i ranije imao komentar na drugu osvojenu nagradu najboljeg defanzivca ABA lige, kada je napisao: Godina za godinom? Trebalo bi da se kladim u Vegasu da će pobediti i sledeće godine".

Lazić, ipak, nije bio osvajač naredne godine, to je bio Matijas Lesor, koji je imao izvanrednu sezonu za sobom. Ipak, da li je Lazić svoju nagradu zaslužio to ostaje na navijačima da procene.

Ono što je sigurno, Pulen i Lazić imali su prepirke na terenu u brojnim utakmicama kada je Branko bio primarni čuvar upravo američkog beka. U tim duelima uglavnom kao pobednik izlazio je srpski bek, koji bi potom osvajao titule regiona, dok je Pulen ostajao praznih ruku.

(Telegraf.rs)