Zdravlje iz Leskovca i Novi Pazar ispali iz Košarkaške lige Srbije: Ipak, jedna stvar bi mogla da ih sačuva

S. T.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Sada će se gledati ka raspletu u ABA 2 ligi i konkretizaciji pravila oko nacionalnog ključa za narednu sezonu

Foto: OKK Novi Pazar / Printscreen

Košarkaši Novog Pazara uprkos današnjoj pobedi protiv ekipe Tamiša u okviru 28. kola Košarkaške lige Srbije više nemaju šanse da izađu iz crvene zone na dva kola do kraja, pošto uz dve pobede manje imaju gori međusobni skor i od Pančevaca i od Mladosti iz Zemuna - 86:78.

To znači da bi po slovu pravila Pazarci zajedno sa već otpisanim Zdravljem iz Leskovca od naredne sezone trebalo da učestvuju u Drugoj muškoj ligi Srbije, ali postoji jedna stvar koja bi ipak na kraju mogla da sačuva tim iz grada sa Jošanice u Košarkaškoj ligi Srbije.

U pitanju je rasplet u ABA 2 ligi. Ukoliko se desi da jedan od srpskih timova (Vojvodina iz Novog Sada, Spartak iz Subotice ili Zlatibor iz Čajetine) uspeju da osvoje ABA 2 ligu i plasiraju se u ABA ligu, to bi značilo dodatna pomeranja u KLS, pa bi pretposlednji tim na tabeli bio "pošteđen" ispadanja.

U malo verovatnom scenariju dopuštanja da dva srpska kluba uđu u ABA ligu naredne sezone, u tom slučaju bi bilo pošteđeno i Zdravlje, ali je za sada realno da samo jedan srpski tim napravi iskorak. Čeka se konačna odluka oko mesta Dubaija u regionalnom takmičenju.

Kao što smo pomenuli, Pazarci su slomili Tamiš i to na krilima Vendela Grina koji je imao 26 poena, te Marka Gutalja koji je dodao 20. U Tamišu je prednjačio Đorđe Rakočević sa 21 poenom i Branislav Tezić sa jednim manje.

U preostalim susretima, Sloga je u Kraljevu savladala Mladost iz Zemuna (91:80), dok je Vršac otpao iz trke za titulu nakon poraza od Čačka 94 u Hali kraj Morave posle produžetka (94:90).

Ranije danas, Sloboda je prišla na pobedu od plasmana u Superligu, a Vojvodina još jedan korak bliže tituli u KLS.

KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE - 28. KOLO

Utorak

Džoker Sombor - Zlatibor Čajetina 77:85 (posle produžetka)

OKK Beograd - Spartak Subotica 66:90

Sreda

Zdravlje Leskovac - Vojvodina 85:93

Radnički Kragujevac - Metalac Valjevo 86:80

Sloboda Užice - Dinamik 103:74

Čačak 94 - Vršac 94:90 (posle produžetka)

Sloga Kraljevo - Mladost Zemun 91:80

OKK Novi Pazar - Tamiš Pančevo 86:78

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)