Damir Javor večeras sudi Partizanu, a da li ste znali da ima mlađeg brata? I on deli pravdu u ABA ligi

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Sudio je na okršaju Vojvodina - Zlatibor

Foto: ABA 2 liga - Dragana Stjepanović

Glavni sudija večerašnjeg meča između Studentskog centra i Partizana koji se igra od 17.00 časova u dvorani "Morača" biće Damir Javor iz Slovenije zajedno sa svojim pomoćnicima Josipom Radojkovićem i Lukom Kardumom iz Hrvatske.

Slovenac ima ogromno internacionalno iskustvo u deljenju pravde, a već godinama unazad sudi i neke od najvažnijih utakmica ABA lige. Međutim, malo ko zna da gospodin Damir ima i mlađeg brata, te da je i on sudija u regionalnom takmičenju.

Reč je o Edu Javoru, a kojeg su svi gledaoci mogli da upoznaju na utakmici ABA 2 lige između dva srpska tima, Vojvodine i Zlatibora, koja je odigrana u dvorani "Pecara" u Širokom Brijegu. Slovenački arbitar bio je u paru sa Denisom Hadžićem iz Rijeke i Aleksandrom Milojevićem iz Kruševca u okviru sudijske trojke.

Edo Javor takođe već godinama sudi utakmice ABA i ABA 2 lige i stiče iskustvo i uticaj koji ima i Damir.

Pored regionalnog takmičenja, Edo Javor takođe sudi i utakmice slovenačkog šampionata, a treba očekivati da uskoro dobije i daleko izazovnije utakmice na tanjiru.

Zanimljivo je da su Damir i Edo Javor zajedno sudili Partizanu utakmicu protiv Zadra odigranu 2021. godine zajedno sa Matejom Boltauzerom.

(Telegraf.rs)