Micić posle rekorda karijere: "Igrao sam svoju igru, to sam ja..."

S. G.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Micić je upisao 25 poena u pobedi svog tima

Printscreen: Twitter/@HornetsOnBally

Košarkaši Šarlot Hornetsa pobedili su na gostovanju Memfis 110:98, a odličnu partiju prikazao je srpski košarkaš Vasilije Micić.

Micić je potpuno preuzeo organizaaciju napada oddolaska u tim i stekao je veliko poverenje, pa je i ovaj meč završio sa 25 poena i 8 asistencija uz pet pogođenih trojki iz šest pokušaja.

Posle meča, Micić je izneo svoje utiske.

- U NBA najgora stvar je kada imate mnogo povreda. I mi i oni imamo mnogo povređenih, ali pokušali smo sa ovim što imamo da odigramo 48 minuta, bez obzira na to kakve su bile okolnosti pre meča. Prvo poluvreme smo dobro završili, drugo smo odigrali čak i bolje, ispostavilo se da je to bilo dovoljno za današnju pobedu - istakao je Micić i dodao:

- To je standard u NBA. Morate da budete aktivni sve vreme, mnogo puta sam čuo otkako sam došao ovde da je taj atletski deo jedna od najvažnijih stvari, tako da je to bio jedan od ključeva danas. Srećan sam zbog toga.

Micića e potom novinarka upitala i za ofanzivnu igru koju je prikazao.

- Ne znam, možda taj ritam. Pokušao sam da igram svoju igru, svaki put igram najbolje što mogu, ponekad to nije najbolje, ali to sam ja. Trudim se da svaki put budem bolji, to je sve.

Vasa je potom govorio o Hornetsima kao o svom novom timu

- Igramo stilom koji mi leži, sa dosta kretnji, dodavanja. Pokušavam da se dobro uklopim, jer kao što sam rekao, imamo mnogo talentovanih igrača. Možda sam ja danas bio najbolji što se tiče poena, ali ključ je uvek naći najboljeg igrača na najboljoj poziciji. To je i danas sveukupno bio deo naše igre -, zaključio je Micić.

(Telegrf.rs)