Ovako izgleda tabela ABA lige: Zvezda blizu prvog mesta, a Partizan će u Podgorici igrati za drugu poziciju

S. T.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Pritom, crno-beli moraju da pobeđuju i u ostalim susretima ili da se nadaju kiksu Budućnosti

Foto: Nikola Tomić, ABA liga

Posle dramatične pobede Partizana nad Borcem u Čačku, gde je domaći tim imao prednost od četiri poena na tri minuta do kraja, a onda dopustio rivalu seriju od 13:0, polako, ali sigurno se kristališe stanje u gornjem delu tabele na četiri kola do kraja ligaškog dela takmičenja.

A situacija je takva da se prvih pet timova za sada odvojilo od ostatka sa većom marginom. Zvezda je trenutno prva sa skorom 19-3, na drugom mestu je Budućnost sa 17-5, dok Partizan trenutno zauzima treće mesto sa 16-6, a Cedevita Olimpija je četvrta sa 14-8. Blizu je i Zadar na petom mestu sa 13-9.

Faktički, Zvezda je vrlo blizu da obezbedi prvo mesto na kraju sezone i za to će joj biti potrebne ili tri pobede ili dve uz barem jedan kiks Budućnosti do kraja takmičenja.

Crveno-beli do kraja igraju protiv Cibone u gostima, Mege kod kuće, Studentskog centra na svom terenu i za kraj protiv Splita u gostima, tako da se može reći da tim Janisa Sferopulosa ima velike šanse.

Foto: Nikola Tomić

Sa druge strane, Budućnost i Partizan će najverovatnije u svom međusobnom duelu odlučivati o tome ko će na kraju zauzeti drugu poziciju. Crno-beli su dobili prvi duel u Beogradu sa +13 (96:83), tako da bi imali prednost u međusobnom skoru u slučaju poravnanja.

Budućnost prvo igra sa Borcem kod kuće, pa sa FMP-om u Železniku, a zatim sledi Partizan u Podgorici i za kraj Studentski centar u "gostima".

Sa druge strane, Partizan prvo narednog vikenda igra sa FMP-om kod kuće, potom sa Studentskim centrom u Podgorici, te sa Budućnošću, opet u glavnom gradu Crne Gore i na kraju sa Zadrom u Beogradu.

Standings provided by Sofascore

Kada je reč o Cedeviti Olimpiji, oni do kraja imaju još Zadar u gostima, što bi mogla da bude borba za četvrto mesto, potom Mornar kod kuće, Krku u gostima u Novom Mestu i Cibonu u Zagrebu.

A Zadar pored Zmajeva na svom terenu igra još sa Borcem u Čačku, FMP-om kod kuće i Partizanom u Beogradu, što će reći da je apsolutno sve otvoreno i u toj borbi.

Podsetimo, onaj ko završi na prvom mestu ima prednost domaćeg terena do kraja takmičenja, ko bude drugi ima prednost zaključno sa polufinalom, a prva četiri tima na tabeli su svakako "domaćini" u eventualnim majstoricama u četvrtfinalu.

(Telegraf.rs)