Luka Mitrović iznenađen ulogom kapitena u reprezentaciji: "Jutros sam se šokirao na treningu"

S. P.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Čekaju nas dve utakmice kvalifikacija za EP

Košarkaška reprezentacija Srbije odradila je trening, a igrači su iskoristili priliku da govore pred medijima. Jedan od njih je Luka Mitrović, koji je naglasio koliko je srećan zbog povratka u nacionalni dres.

Ističe kako je potrebno da se svi prilagode na ista pravila, pošto dolaze iz različitih takmičenja.

- U nekim drugačijim bojama i opremi, ali sa velikom motivacijom i željom kao i svaki put kada se nađemo na okupljanjima reprezentacije ostavljamo sve klupsko iza sebe, sve lepo, loše, uspešno, manje uspešno. Imamo samo jedan cilj u glavi, a to su ove dve utakmice u ovom prozoru i da pokušamo za ovaj kratak period da se što bolje pripremimo. Nije lako, svi mi dolazimo iz nekih drugačijih sistema i pravila, potrebno je sada se prešaltati na to što Pešić zahteva od nas i da zabeležimo što bolji rezultat, da otvorimo kvalifikacije sa dve pobede.

On će biti kapiten reprezentacije na predstojećim mečevima, a da je iznenađenje bilo za njega može potvrditi njegova reakcija.

- I ja sam (smeh). Izuzetna mi je čast. Jutros sam se šokirao na treningu kada sam saznao da sam najstariji u reprezentaciji. Kao juče da je bilo kada sam bio među najmlađima. Sada u nekoj drugačijoj ulozi. Ništa preterano se neće menjati nego svaki prethodni put kada sam bio tu.

Evroliga i FIFA su došli do nekih okvirnih dogovora za održavanje prozora.

- Uglavnom su tu ekipe koje manje-više nastupaju u istim ili sličnim sastavima, koje se poznaju bolje nego mi, pa su se zato u prošlosti dešavala 'iznenađenja'. Dobra je stvar taj dogovor iznjeđu FIBA i Evrolige, koja dozvoljava i Evroligašima da nastupe u prozorima, tako da će svi biti znatno kvalitetniji. Očekuju nas dve teške utakmice, bez obzira na protivnika već s obzirom na okolnosti. Vidim da su momci svi srećni što su tu, nestrpljivi, motivisani da rade, moramo biti fokusirani sto posto, kako bi kratak period najbolje iskoristili.

Ne priča se puno o Večitima i derbiju.

- Ma ne... Juče smo bili na ručku svi zajedno. Ne priča se toliko o Večitima ovde, mnogo manje nego što mislite.

Pa je nastavio o dobroj atmosferi.

- To je ono čemu sam se radovao pre ovog prozora, što ću sa nekim momcima ponovo deliti svlačionicu i parket. Iskren da budem, jako je lepo raditi u takvoj atmosferi. I vi ste posvećeniji i lepše se osećate na parketu kada je takva situacija. Kao što sam rekao, većinu momaka znam i jedva čekam. Jutros smo odradili prvi trening, večeras će biti prvo košarkaški trening, pa ćemo moći da se ponovo nadmećemo i sarađujemo.

Ostaće fokusirani za obaveze sa nacionalnim timom.

- Nije da nema, ali sve ostavljamo iza sebe, maksimalno fokusirani na ono što nas čeka. Sve nam je omogućeno da se osećamo dobro, to je i ovaj put. To će nam dosta značiti, svima nama koji smo igrali kup takmičenja, koja su izuzetno naporna. Sve ono o čemu sam pričao, igranje sa bivšim i sadašnjim saigračima, drugarima, sve to stavlja po strani ovaj umor.

(Telegraf.rs)