Lilardu trofej u šutiranju trojki! Košarkaš Baksa odbranio titulu i uradio nešto što se čeka od 2008. godine

S. L.
Vreme čitanja: oko 1 min.

On je uspeo da dođe do trofeja

Foto: Tanjug / AP

Kada je reč o NBA ol-star vikendu, jedna od najzanimljivih disciplina, odnosno takmičenja, jeste i brzo šutiranje trojki gde je Srbija svojevremeno imala svog pobednika u vidu Peđe Stojakovića kome je to pošlo za rukom dve godine uzastopno. Ove godine u Indijani, do trofeja je stigao Demijan Lilard!

Košarkaš Milvoki Baksa je na taj način uspeo da osvoji svoju drugu uzastopnu titulu u ovom takmičenju, čime je postao prvi košarkaš još od Džejsona Kapona kome je to pošlo za rukom 2007. i 2008. godine, što znači, Lilard je napravio nešto što čitava NBA liga čeka čak 16 godina.

Imao je Demijan Lilard i jako tešku konkurenciju, bili su njegov saigrač iz Baksa Malik Bizli, onda Trej Jang, Karl Entoni Tauns, Donovan Mičel, Lauri Markanen, Tajris Halibarton i Džejlen Branson, ali su jedan po jedan otpadali.

Posle velike bitke sve se svelo na samo dva takmičara - Treja Janga i Demijana Lilarda, koji su odmerili snage. Jang je došao do sjajnog rezultata, ali je Demijana Lilarda izvukla "specijalna" lopta koja se nalazi iza ostalih regularnih i koja nosi tri poena.

On je pogodio jednu i to je bilo dovoljno da dođe do 26 bodova, što je bilo i dovoljno da dođe do nove titule.

Lilardu je ovo drugi trofej, čime je došao u društvo Lerija Birda, Krejga Hodžsa, Marka Prajsa, Peđe Stojakovića i gorepomenuta Džejsona Kapona.

(Telegraf.rs)