Mega osvojila Mini Kup Radivoja Koraća! U finalu pala Zvezda, Jarc izdominirao sa 35 poena!

S. L.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Odlična izvedba momaka iz Mege

Foto: KSS

Pioniri Mege osvojili su „Moja kravica Mini kup“, pošto su u finalu u dvorani „Čair“, pred više stotina ljudi, pobedili vršnjake iz Crvene zvezde – 105:90.

Nešto bolje su pioniri Mege otvorili meč, ali je usledila serije Zvezde koja im je posle četiri minuta donela 14:9, Igralo se brzo, sa mnogo poena, a u 8. minutu Mega je ponovo minimalno povela – 25:23, a posle trojki Dramićanina i Vasića i 33:26 na kraju prve deonice.itmu

Nastavili su pioniri u brzom ritmu, a Mega je držala od četiri do šest poena prednosti. Prvu dvocifrenu prednost Mega je imala u 18. minutu – 56:46.

Nastavila je Mega dominaciju i na startu treće četvrtine, potpuno se odvojila posle pet minuta i napravila velikih 81:59. Delovalo je kao da je sve rešeno već po isteku 30. minuta – 91:70.

Pokušavali su crveno-beli da uhvate priključak, li je Mega imala potpunu kontrolu. Pripretio je trojkom Bajić za 80:94, ali je usledila nesportska lična greška Zvezde posle koje se Mega ponovo odlepila. Još jednom je Bajić pogodio za tri, pa Ivančević dva penala na dva i po minuta pre kraja i smanjili na 88:100, ali to je bilo sve što je Zvezda mogla. Iako je bilo par grešeka na obe strane u finišu, pioniri Mege su ipak rutinski priveli meč kraju.

Najbolji na meču bio je Lun Jarc sa 35 poena i 11 asistencija u dresu Mege, dok se kod Zvezde najviše istakao Bajić sa 18 datih poena.

(Telegraf.rs)