Šteta! Srbija poražena u prvom kolu kvalifikacija za OI: Košarkašice "oživele", pa poklekle protiv Nemačke

S. J.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Bolan poraz

Foto: fiba.basketball

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Nemačke sa 73:66, u okviru prvog meča kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Parizu.

Dosta zanimljiv meč viđen je u Belemu, ali su na kraju Nemice bile pribranije u finišu i došle do važne pobede na startu kvalifikacija.

Ušle su Nemice dosta konkretnije u meč, što su uspele i da prebace u razliku na semaforu, kako u prvoj deonici, tako i do poluvremena.

Ono što bi svakako moglo da zabrine Marinu Maljković i njen stručni štab, jeste svega 21 ubačen poen naših košarkašica u prvom poluvremenu.

Ipak, i pored toga, uspele su da se, kako, tako vrate u trećoj deonici, i priđu na jednocifrenu razliku, tačnije na "-7".

Padala je prednost i u nastavku, te su u jednom momentu naše košarkašice i povele. Išla je ta prednost i do četiri razlike, ali su Nemice bile koncentrisanije, i uspele ponovo da povedu.

Da će Srbija biti poražena, bilo je jasno u samom finišu poslednjeg perioda, kada je Nemačka otišla na 10 razlike.

Najefikasnije na meču, bile su sestre Zabalji, sa 18, odnosno 14 poena, dok je u našem timu raspoložena bila Dugalićeva sa 13, i Nogićeva sa 12 poena.

STanje na tabeli, zavisiće i od meča Brazila i Australije, koji tek treba da bude odigran, ali ono što je olakšavajuća okolnost, jeste to što će na Olimpijske igre putovati tri najbolje plasirane selekcije iz grupe.

Naredni meč, izabranice Marine Maljković će igrati protiv Brazila, a u poslednjem kolu odmeriće snage sa Australijankama.

(Telegraf.rs)