Zvanično: Cedevita dovela bivšeg igrača Zvezde u napadu na drugo mesto ABA lige

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Biće zamena za Matkovića

Foto: MN Press / Marko Metlaš

Košarkaški klub Cedevita Olimpija u četvrtak je ozvaničio povratak Alena Omića, koji će ujedno biti i zamena za odlazak Karla Matkovića "preko bare" u ekipu Nju Orleans Pelikansa.

Klub iz Ljubljane u ovom momentu na poziciji četiri u ABA ligi sa skorom 13-6 i bilo im je neophodno pojačanje posle odlaska najboljeg igrača. Brzom reakcijom stručnog štaba doskorašnji igrač najpre kineskog Guanšija, zatim i francuskog Metropolitana stavio se na raspolaganje klubu za koji je do leta igrao tokom prethodne dve sezone.

- Iako se vraćam u Cedevita Olimpiju, imam osećaj kao da nikada zaista nisam ni odlazio. Imam porodicu, suprugu i dete, koji su sa mnom van terena, i imam još jednu porodicu, porodicu "zmajeva", predstavljenu kroz Cedevitu Olimpiju. Jedva čekam da se pridružim svojim saigračima na treninzima i utakmicama, i verujem da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo ciljeve postavljene pre početka sezone u slovenačkim takmičenjima i u regionalnoj ligi - rekao je Omić.

Alen je tokom karijere promenio veliki broj klubova, a između ostalog nastupao je za Crvenu zvezdu, Gran Kanariju, Efes, Budućnost, Milano, Huventud.

(Telegraf.rs)