Bivši košarkaš Zvezde opleo po Gilespiju i Smartu: "On nek se moli za Teovo zdravlje... Ovaj drugi je divljak"

S. L.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Kakve reči nekadašnjeg košarkaša

Foto-kolaž: MN Press/Nebojsa Paraušić, Marko Metlas

Košarkaši Crvene zvezde su imali dosta problema sa ekipom ove sezone, sklopili su letos na papiru moćan tim, ali to nije baš funkcionisalo na najbolji način, zbog čega je došlo do doselekcije na zimu. Stigli su Fredi Gilespi i Džavonte Smart, ali... Teško je prosuditi da li su opravdali očekivanja.

Svoj sud o njima dao je i legendarni košarkaš Crvene zvezde Mirko Milićević, koji je gostovao u podkastu "Jao Mile", gde se dotakao upravo ovog dvojca.

Malo je reći da je imao izuzetno kritički nastrojene reči prvo prema Gilespiju za koga je rekao da mora jednostavno da se moli Bogu za jednu stvar, a to je da Miloš Teodosić ostane zdrav.

- Kad vidim Gilespija... Dođe mi da pozovem Čovića, da mu kažem - dajte mi dva meseca treninga, a ne želim, jer sam postao igrač u Zvezdi... Nagovoriti Gilespija, neka 90 odsto svojih prihoda koje dobija da Milošu Teodosiću i da se moli za Miloševo zdravlje da se ne povređuje... Kaže otpustio ga Bajern, a doveli Lasa, jeftinog Lasa. Bajern ima veći budžet od Zvezde i Partizana. Kad sam video kako izvodi slobodna bacanja, onda sam shvatio da je moj pokojni Rajko Žižić bio Nurejev za njega, da je to bila mekoća - rekao je Milićević.

Nije se dugo zadržao nekadašnji košarkaš Zvezde, te je nastavio i o Smartu.

- Onda ovaj Amerikanac, bek što je došao, počne tu nešto kako treba, pa pokaže koliki je divljak, e onda počnu šutevi sa centra - rekao je Milićević.

Inače, Mirko Milićević je nastupao za Zvezdu u periodu od 1982. do 1988. godine.

(Telegraf.rs)