FMP promenio trenera i upisao jednu od najubedljivijih pobeda u sezoni: Rebecov dabl-dabl srušio Igokeu

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Još jedna odlična partija za slovenačkog košarkaša

Foto: ABA liga - KK FMP - Ivica Veselinov

Košarkaši FMP-a savladali su Igokeu vrlo ubedljivo na domaćem terenu i tako prekinuli crni niz u ABA ligi, a po dolasku novog trenera Saše Nikitovića na klubu tima iz Železnika. On je debitovao na najbolji mogući način, pošto se trijumf Pantera nije ni dovodio u pitanje - 78:64.

Interesantno, FMP je i u prvom delu sezone uspeo da savlada Igokeu u Laktašima, košem Bojana Subotića u poslednjoj desetinki, a ovoga puta nije bilo nikakve drame, pošto je već do poluvremena domaćin stigao do dvocifrenog plusa, koji je potom i uvećao.

Igokea je u jednom momentu gubila i sa čak 21 poenom minusa, FMP je vrlo lako mogao da dođe i do najubedljivijeg trijumfa u sezoni, ali će to ipak ostati onaj protiv Splita iz prvog dela sezone.

Novu fantastičnu partiju je pružio slovenački košarkaš, Matic Rebec koji je ubacio 15 poena uz četiri skoka i 10 asistencija za dabl-dabl. Pratio ga je u stopu Bojan Subotić koji je dodao 13 poena.

Ni Ognjen Kuzmić nije bio loš, pošto je dodao 12 poena uz čak devet skokova, a blizu dabl-dabla bio je i Nikola Šaranović sa 11 poena i devet uhvaćenih lopti, dok je Aleksa Stepanović postigao 10 poena.

U timu Igokee, bolji od ostalih bio je Mario Nakić sa 20 ubačenih poena uz šest skokova.

Ovo je prva pobeda FMP-a posle četiri vezana poraza, a sada su Panteri na skoru 6-13 na 11. mestu na tabeli, čime su se barem malo udaljili od crvene zone. Sa druge strane, Igokea je na petoj poziciji sa 11-8.

(Telegraf.rs)