Podgorica pomogla srpskim timovima u ABA 2 ligi: Naša zemlja može da ima tri lidera posle sutrašnjeg dana

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Pod uslovom da Vojvodina opravda ulogu favorita i savlada MZT u "Spensu"

Foto: ABA 2 liga - Dragana Stjepanović

Košarkaši Podgorice napravili su iznenađenje u poslednjoj utakmici današnjeg programa ABA 2 lige u Maloj sali "Spensa", pošto su u dramatičnoj završnici savladali ekipu Širokog Brijega - 78:77.

To automatski znači da Srbija može da ima tri lidera posle sutrašnjeg dana, jer bi u slučaju pobede Vojvodine nad MZT-om, Novosađani zajedno sa Zlatiborom i Spartakom imali skor 8-2 na deobi prvog mesta na tabeli!

Kao što je već dobro poznato, a ako ne dođe do nekakvih promena u međuvremenu, samo pobednik takmičenja može u ABA ligu direktno. Za srpske klubove ipak to ne važi, jer bi igrali baraž, pošto je već maksimalan broj timova iz naše zemlje u eliti (5).

Ipak, do te faze takmičenja preostalo je još dosta i o tome će se zasigurno mnogo diskutovati kada za to vreme bude došlo. Danas je Podgorica zasluženo bila bolja i slavila je nad favorizovanim Širokim.

Presudio je koš Dejlena Kounca, posle čega je Martin Junaković bio neprecizan za tri poena i nije uspeo da donese pobedu Širokom.

Upravo je pomenuti Kounc sa 25 poena bio lider Podgorice, a pratio ga je Brendon Slaj sa 17 poena, kao i Filip Anđušić koji je ubacio 15 poena uz 10 skokova.

Za Široki se istakao Zekari Natol sa čak 30 poena, a pomenuti Junaković je bio drugi najbolji sa 21.

U ranijim mečevima, Šenčur je šokantno poražen od TFT-a iz Skoplja u matine terminu (77:85), dok je Borac iz Banjaluke vezao još jednu pobedu, ovoga puta nad Cedevitom Junior (81:71).

ABA 2 LIGA - 10. KOLO

Petak

Spartak Subotica - Zlatibor Čajetina 102:95

Subota

Šenčur - TFT Skoplje 77:85

Borac Banjaluka - Cedevita Junior 81:71

Podgorica - Široki Brijeg 78:77

Nedelja

12.00: Sutjeska - Pelister

15.00: Šibenka - Helios Domžale

18.00: MZT Skoplje - Vojvodina Novi Sad

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)