Željko Obradović govorio o "agresivnosti" Ledeja: "Nije samo on učestvovao u tome, kad se pogleda snimak..."

S. I.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Bio je zadovoljan Željko zalaganjem igrača u drugom poluvremenu

Košarkaši Crvene zvezde "preživeli" su završnicu okršaja sa Partizanom i posle prave drame savladali večitog rivala 88:86 u 18. kolu ABA lige.

Na neverovatan način gosti su se vratili iz minusa od preko dvadeset poena, ali je u završnici svojim pogotkom meč rešio Jago Mateuš, pa je tako faktički tim sa Malog Kalemegdana zacementiran na prvom mestu do kraja ligaškog dela sezone.

Posle meča na konferenciji za medije Željko Obradović je istakao da je ponosan na odnos tima u drugom poluvremenu.

- Očigledno je da smo igrali dva različita poluvremena, da smo počeli utakmicu na veoma loš način. Zvezda je otvorila utakmicu sa tri šuta za tri poena, gde nismo praktično probali da igramo odbranu. Rano su stekli vođstvo i u tom ritmu je bilo prvo poluvreme. Reakcija tima u drugom poluvremenu je bila fantastična, odbrana, velika želja, ponosan sam na njih, čak smo i mogli da dobijemo utakmicu, šut Avramovića, pre toga par promađenih penala. Čestitam igračima na tome, kao što čestitam i Zvezdi na pobedi koja je ovog puta bila takva kakva je bila. Zanimljiva utakmica u smislu da smo mi dominirali u drugom, oni u prvom poluvremenu, pa smo se vratili, imali šanse. Ima još nekih detalja utakmice o kojima ne bih baš sada, njih ćemo pogledati sve lepo na miru pa ćemo izanalizirati i videti šta se tačno događalo.

Otkrio je i da su igrači bili svesni svoje igre u prvom poluvremenu.

- Mislim da su bili svesni slike koju smo dali u prvom poluvremenu i da je to uticalo na njih da budu neuporedivo borbeniji, neuporedivo koncentrisaniji. Sve ono što nismo odradili dobro u prvom odradili smo bolje u drugom, od odbrane do  ogromne razlike u agresivnosti do toga da smo čitali neuporedivo bolje odbranu Zvezde i kažnjavali to.

Na pitanje o isključenju Zeka Ledeja Željko je istakao da nije samo on učestvovao u svim situacijama.

- Sudije su te koje mu odlučuju, svirale su mu dve tehničke greške i to je automatsko isključenje. On je bio izuzetno motivisan i on je dao sigurno taj početni elan, zanos ekipi. To je sigurno. Da li je bio toliko nervozan ili ne pravo da vam kažem ne znam. Nije samo on učestvovao, kad se pogleda snimak, učestvovalo je mnogo igrača. Sad targetirrati jednog igrača i reći on je taj, ja ne verujem mislim nije baš u redu. Svaki igrač treba da bude miran i da doprinosi nekoj dobnroj atmosferi na parketu, bilo sa koje strane. Bilo je onih koji su bili mirni, onih koji su bili manje, ali eto utakmica povuče. Na kraju krajeva videli ste pozdrave između svih aktera, šta se desi na terenu ostane na terenu.

(Telegraf.rs)