Barać posle Budućnosti: "Neprijatan poraz... Sigurno ćemo iz njega moći da izvučemo mnogo toga"

S. T.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Trener Mege objasnio je šta je bio ključ

Foto: KK Mega - Youtube - Printscreen

Košarkaši Mege doživeli su ubedljiv poraz na domaćem terenu od Budućnosti u okviru 18. kola regionalne ABA lige - 72:92.

Nije danas Mega dobro kontrolisala skok, što je na konferenciji za medije podvukao i trener ovog tima, Marko Barać.

- Čestitam Budućnosti na zasluženoj pobedi. Otvorili smo utakmicu na način na koji smo želeli, to je prilično dobro izgledalo u prvoj četvrtini, kako defanzivno, tako i napadački. Mislim da u tim momentima, da smo uspeli da držimo taj defanzivni skok u egalu, da bi razlika bila veća. Završilo se tako što smo mi promašili otvoren šut za +7, oni pogodili težak i od tog momenta u drugoj četvrtini je postojao samo jedan tim. Moram da odam priznanje igračima Budućnosti, oni su stvarno koristili skok, fizikalnost, sajz i u prvom poluvremenu su imali više ofanzivnih skokova, nego mi defanzivnih. Na takav način košarka na ovom nivou ne može da se igra. Onaj ko dobije bitku za skokove, taj dobija i utakmicu. U drugom poluvremenu smo pokušali da izađemo sa nešto više energije, da iskontrolišemo taj skok, međutim naravno igrači Budućnosti su nošeni samopouzdanjem šutirali dobro u važnim momentima i održavali prednost takva kakva je. Sigurno jedan neprijatan poraz, poraz iz kojeg ćemo sigurno da izvučemo puno toga, pre svega koji je nivo fizikalnosti potreban da bi se igralo protiv jednog vrhunskog protivnika, što Budućnost jeste.

Dodaje da su Kamenjaš i Slavković imali dosta uticaja kada je skok igra u pitanju.

- Sigurno da ima svega pomalo, ekipa Budućnosti ima zaista igrače koji su vrlo snažni, koji prihvataju svoju ulogu i snagu i da je tako koriste. I pored problema u prvoj četvrtini, mi smo uspeli da prođemo nekažnjeno u tom segmentu, dok nisu ušli Kamenjaš i Slavković. Jednostavno, utakmica je išla u tom smeru da su se nametnuli fizički. Ima tu još detalja koje treba analizirati, naravno da je to nešto što radimo posle svake utakmice, ali kada pogledamo potrošnju, širinu rostera gostiju, videćemo da je to uz povredu Mekinlija Rajta, da oni imaju deset igrača koji imaju raspoređenu minutažu. Nismo se snašli u tom fizičkom i energetskom delu, radićemo na tome - podvukao je Barać.

(Telegraf.rs)