Neslavno veče za Vasu Micića, ubacio samo poen u pobedi koja je Oklahomu "vinula" na vrh NBA lige!

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Pelikansi brojali do 153, Niksima pripao gradski derbi

Foto: Tanjug / AP

Osim Nikole Jokića koji je sa svojim Denver Nagetsima došao do pobede, ali i novog tripl-dabla, na NBA parketu se u noći između utorka i srede našao i Vasilije Micić. Oklahoma Siti Tander je pobedila Portland Trejlblejzerse 111:109, a nekadašnji plej Anadolu Efesa se nije proslavio.

Za nešto manje od sedam minuta na parketu ubacio je samo jedan poen uz šut 0/1 iz igre i, logično, 1/2 sa penala. Pritom je o drugih kategorija imao samo jednu izgubljenu loptu uz drugi najslabiji +/- učinak u timu od -8.

Da trijumf ipak ostane na domaćem terenu postarao se Šaj Gildžus Aleksandar sa 33 poena,m 10 asistencija i 6 skokova dok je Džejlen Vilijams dodao 19 uz šut za pobedu sa poludsitance. Na drugoj strani u moru jednakih učinaka istakao se Skot Henderson sa 19 poena i 7 podeljenih dodavanja.

Oklahoma je pobedom izbila na čelo Zapadne konferencije sa istim skorom kao Minesota 30-13, dok je Denver odmah ispod sa 31-14.

Nju Orleans Pelikansi su brojali do 153 poena naspram 124 koliko je ubacila Juta Džez najviše zahvaljujući Si Džej Mekolumu (33 poena), a jedan od dva gradska derbija u pripao je Niksima.

U "Barklajs Centru" su dominirali Džulijus Rendl (30 poena, 9 skokova, 7 asistencija) i Džejlen Branson (30 poena), dok je Mikal Bridžis ostao na skoru od 36 uz po 5 uhvaćenih i podeljenih lopti. Njujork je inačle slavio sa 108:103 protiv Bruklin Netsa.

(Telegraf.rs)