Brutalan tripl-dabl "Bejbi Jokića" nedovoljan protiv Bostona, Klipersi meč okončali serijom 22:0!

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Braun takođe bio dvocifren u tri kategorije

Foto: Tanjug / AP

Ni Hjuton Roketsi kao i neki drugi timovi koji su bili hit na početku NBA sezone nisu izdržali pritisak, makar ne za sada. Sedmi poraz na poslednjih deset duela doživeli su od Boston Seltiksa (116:107) pa je njihov položaj u borbi za plej-in sada sve lošiji.

Gosti su imali veliki broj raspoloženih pojedinaca, kao što je recimo bio Kristaps Porzingis sa 32 poena i 6 skokova, ili Derik Vajt sa 21 i 11 skokova. Nisu mnogo zaostajali ni Tejtum (18 i /9) kao ni Džejlen Braun sa tripl-dablom od 13 poena, 11 skokova i 10 asistencija.

Šou je na individualnom nivou ipak ukrao turski košarkaš Alperen Šengun, koji je takođe došao do tri dvocifrene kategorije! Bejbi Jokić je sa 24 poena, 12 skokova i 10 asistencija upisao treći tripl-dabl u karijeri. To, kao ni 25 poena Dilona Bruksa ipak nisu bili dovoljna zaliha.

Ranije tokom večeri Los Anđeles Klipersi su na nestvaran način okončali duel sa Bruklin Netsima i u svojoj "Crypto.com Areni" priredili pravu feštu.

Na oko pet, šest minuta do kraja meča gosti su imali vođsrvo od 114:103, ali je serijom od čak 22:0 tim iz grada anđela pogazio sve što je protivnik gradio za konačnih 125:114.

Džejms Harden je ubacio 24 uz 10 asistencija, Rasel Vestbruk je imao 23 i 9 skokova uz 6 podeljenih dodavanja, dok je Kavaj Lenard postigao 21. Mikal Bridžis  i Kem Tomas su na suprotnoj strani pribeležilio 26 odnosno 20 poena.

(Telegraf.rs)