Ne ide u Evrokupu, ali u ABA dišu za vrat Partizanu: Cedevita "tukla" slabašnu Igokeu

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Matković možda odigrao jedan od poslednjih mečeva

Foto: ABA liga / Ales Fevzer

Zaista deluje nestvarno pogled na učinak Cedevita Olimpije u Evrokupu. Na petnaest mečeva tim koji po igračkom kadru zaista nije toliko "slab" ima isto toliko poraza... U ABA je pak situacija skroz drugačija, kao po navici Ljubljančani su u vrhu, a uspevali su da poremete i računice Crvene zvezde i Partizana.

U 17. kolu kolu regionalnog šampionata porazili su Igokeu 106:74 i tako zaboravili poraze od Venecije i Splita u prošloj rundi.

Tim iz Republike Srpske rasprodao je većinu bitnih igrača i bez ambicija ušao u završnicu sezone! Cedevita je to iskoristila već u prvoj deonici, stekla devet poena plusa, a onda su redom dobijali svaki period meča do poslednjeg kada je bilo čak 26:12.

Gregor Glas je bio najefikasniji igrač sa 19 poena, dok je Karlo Matković dodao 17 i 7 skokova. Hrvatu je to bio možda jedan od poslednjih mečeva u klubu pošto se piše da bi mogao da ode u NBA ligu.

Zoran Dragić je bio takođe sjajan sa 16 poena (4/5 za tri), dok je Nikola Marić sa 12 poena predvodio Igokeu.

Cedevita je upisala dvanaestu pobedu i sada ima isti skor kao Budućnost, pa te dve ekipe makar do duela Partizana i Mege zauzimaju drugo i treće mesto. Igokea je sa 10-7 na petoj poziciji.

(Telegraf.rs)