Novica Veličković se emotivnom porukom oprostio od Milojevića: "Gde si bre Munze..."

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliki prijatelji, pre svega

Košarkaški svet se oprašta od Dejana Milojevića, legende srpskog sporta pod obručima. Čovek koji je trenersku karijeru gradio kao stručnjak Mege, potom i asistent u Golden Stejt Voriorsima, preminuo je u 46. godini života u sredu u Solt Lejk Sitiju.

Svoju igračku karijeru Miloje je gradio u Beovuku, FMP-u, Budućnosti, a potom se proslavio u Partizanu, za koji je nastupao od 2004. do 2006. godine kao i 2009. na samom završetku igračkih dana.

Tada je u prvi tim ulazio Novica Veličković, sa kojim je kasnij izgradio prijateljski odnos, a nekadašnji kapiten crno-belih se emotivnom porukom oprostio od druga.

- "Gde si bre Munze..." Dećo moj,VOLI TE TVOJ MUNZE!

Brate moj, velika tuga, bol.... Presrećan sam što sam te imao za prijatelja, mentora, brata! Mnogo sam sreće imao što sam uz tebe rastao, što sam gledao tvoje ljudske kvalitete, što sam gledao poštenje, hrabrost, vedrinu, osmeh, jednostavnost...Što sam mogao da vidim kakav si otac i muž! Mogu da pišem ovde o košarci, životu, savetima...Mogu danima, godinama da pišem! I sigurno ću biti jedan od mnogih koji će se truditi da sva tvoja dobrota, osmeh i dela budu zauvek na mestu gde treba da budu. A NAJVEĆI SI - stoji u objavi posvećenoj Dejanu Milojeviću.

Dejan je i trenirao Novicu tokom 2013. i  2014. godine u Megi, u vreme kada se krilni centar vraćao na teren nakon teške povrede.

 

(Telegraf.rs)