Nebojša Čović zapretio: "Ako se ovo desi, Zvezda neće igrati Kup Radivoja Koraća!"

S. L.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Odlučan je u svom stavu

Foto: Printscreen/TV Prva

Košarkaši Crvene zvezde pred sobom imaju meč 22. kola Evrolige, gde će im protivnik biti Baskonija u Beogradskoj areni, a pred meč je gost na televiziji "Prva" bio i Nebojša Čović, prvi čovek kluba, koji je pričao o mnogim temama.

Jedna od njih je bila i vezana za predstojeći Kup Radivoja Koraća, gde je Čović otvoreno zapretio da njegova ekipa neće igrati, ukoliko se dogode određene stvari.

Naime, Nebojša Čović je ponovo upitao gde su srpske sudjie u ABA ligi, očigledno oslanjajući se na tvrdnju još od leta kada nije bilo domaćih sudija u ABA ligi.

On ističe da se na njih vrši pritisak.

- Gde su srpske sudije u ABA ligi? To zato što ne žele, hoćemo da vidimo zašto ne žele i ko ih ucenjuje da ako loše bude sudio neće biti delegiran u Evroligi. Zašto sad za Kup neće suditi? Znam da je za njih opravdanje rehabilitacija zbog povreda, ali znam da se vrši pritisak da sude strane sudije - kaže Čović, koji se potom osvrnuo i na eventualno izbegavanje igranja Kupa Radivoja Koraća.

- Zvezda ima dva bonusa da ne igra Kup Radivoja Koraća, pošto neko dva puta nije igrao KLS, a ništa mu se nije desilo. Sad mi nećemo igrati Kup ako se ne bude igrao u Nišu, iako to nije srećno rešenje, ali tu je ugovor potpisan. Kao drugo, strane sudije ne dolaze u obzir. Moraju da sude domaće sudije, to je naše takmičenje.

Podsetimo, Kup Radivoja Koraća na programu je od 14. do 17. februara u Čairu, a Zvezda brani trofej.

(Telegraf.rs)