Miško Ražnatović pričao o Zvezdi, Partizanu, pa poručio: "Zabrinut sam za budućnost srpske košarke!"

S. L.
Vreme čitanja: oko 2 min.

On kaže da ga brine dosta toga

Foto: Nikola Tomić

Ove sezone je Mega jedna od najinteresantnijih ekipa u ABA ligi, odlična igra, a veoma mlad tim. Dosta zasluga za to ide i Mišku Ražnatoviću, koji je okupio ove momke, a dok je njegov tim gostovao u Čačku on jedao i intervju za lokalni "Kablarnet".

Miško se dotakao mnogih tema, a pričao je i večitima, ali i budućnosti srpske košarke.

Ražnatović ističe da je problem kod večitih i razvoja igrača to što imaju imperativ pobede.

- Imaju veliko breme dobrih rezultata. Ljudi su ludi za košarkom. Ta atmosfera na Partizanovim mečevima, na Zvezdinim utakmicama… Partizan bi napunio dvoranu koja prima trideset hiljada navijača. Pa pogledajte poslednji derbi, videćete i utakmice koje dolaze. I Zvezda bi privukla još deset hiljada navijača. E, sada, dolazimo do imperativa pobede kada moraš da ispuniš i zadovoljiš ambicije armije navijača. Kako da dobiješ meč, a istovremeno pružiš šansu mladim košarkašima. Zbog toga je Mega značajna, dali smo Topića, ali Jović je 2005. godište, Đurišić je godinu stariji, na Miljenovića, sa tek 22 godine, gledamo kao na veterana. Nadam se da će jednog dana igrati za našu reprezentaciju - kaže Ražnatović.

On je istakao i da ne zna kome bi dao prednost u ABA ligi ove sezone.

- Teško je reći. Ko bude imao prednost domaćeg terena, taj je u prednosti. Samo jednom je domaćin, u finalu ABA lige, za poslednjih pet godina, izgubio. Zvezda od Budućnosti, kada svakako nije bilo očekivano. Objektivno, Partizan je bio dominantniji, a derbi se završio onakvom pobedom Zvezde. Kada bi se za dva dana ponovo igrao derbi, a parket bio crno – beli, dobio bi verovatno Partizan. Još ništa nije gotovo.

Takođe, pričao je i o budućnosti srpske košarke.

- Malo sam zabrinut. Ima talenata, ali nema puno klubova gde mogu da dobiju minute i pravo na grešku. Bez toga se teško napreduje, a vidite, moguće je. Mega je nikad mlađa, a ima skor 8:7, igra lepu košarku, svaka utakmica donosi veliki broj poena, preko 90 i svi uživaju. Na ovom nivou je moguće, na nivou Zvezde i Partizana nije. Tu se pre svega očekuje rezultat.

Poznati menadžer je otkrio i da su za Aleksu Avramovića pitali iz NBA lige.

- Aleksa Avramović je najbolji igrač iz Čačka koga sam zastupao jer je mnogo uradio minule godine,dostigao je kvalitet, čak sam iz NBA dobio dosta pitanja o Aleksi. Ipak, suština je što je drag i simpatičan momak sa kojim imam odličnu komunikaciju. Iz KLS – a je teško otići u Italiju, sa njim sam to uspeo i stvarno sam se lepo osećao posle Aleksinog prelaska u Vareze. Nismo baš sanjali, ali ostvarilo se da osvoji srebro na Mundijalu, da u džep stavi najboljeg beka NBA lige… Video sam i doček posle SP u Čačku, niko nije imao takav doček, čak sam bio i ljubomoran na njega, ha, ha, ha, zaslužio je to Aleksa

(Telegraf.rs)