Bravo, Nikola! Meč karijere za Jovića, Majami slavio protiv Hjustona

S. G.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Saigrači su sa imali reči hvale za mladog Jovića

Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Majamija pobedili su Hjuston 120:113, a srpski košarkaš Nikola Jović, kao starter odigrao je odličan meč.

Reprezentativac Srbije je postigao šest poena, osam skokova, šest asistencija i po dva skoka i blokade, uz šut iz igre 2/9 za 21 minut na parketu.

Bez obzira na nešto slabiji procenat pšuta, Jović je odigrao dobro, a posle duela sa Rokitsima je dobio  pohvale saigrača i trenera Erika Spolstre. Zanimljivo, ova partija ujedno je i rekordna za mladog košarkaša koji je došao do najvećeg broja asistencija, blokada i ukradenih lopti u karijeri i koji dobija sve veće poverenje trenera kako sezona odmiče.

Kada je o samom meču reč, Jović je proveo skoro celu prvu četvrtinu na parketu, i postigao dva poena, edam skokova i četiri asistencije, a Majami je u ovom periodu poveo 34:27. Ipak, do poluvremena Hjuston je uspeo da se vrati i u vede meč u egal.

Posle 59:59 na odmoru, Majami je zaigrao mnogo bolje i došao do prednosti koju je uspeo da zadrži d samog kraja i zasluženo slavi. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Hiro sa 28 poena, Adebajo ga je pratio sa 22 poena uz 12 skokova. Nikola Jović je kao starter upisao šest poena, osam skokova, šest asistencija i po dva skoka i blokade. Za Roketse je Vanvlit ubacio 32 poena.

 

Pobedu je upisala i Oklahoma u noći između ponedeljka i utorka. Tanderi su slavili protiv Vašingtona 136:128, a srpski internacionalci Vasa Micić i Aleksej Pokuševski nisu upisali ni minut na parketu. Najefikasniji je vio Šej Gildžus-Aleksander sa 32 poena, a pratio ga je Holmgren sa 31. U poraženom timu Pul jeupisao 24, a pratili su ga Kuzma sa 22 i Džons sa 18.

Rezultati NBA mečeva:

Šarlot - Čikago 112:119

Indijana - Boston 133:131

Vašington - Oklahoma 128:136

Majami - Hjuston 120:113

Milvoki - Juta 116:132

LA Klipers - Finiks 138:111

(Telegraf.rs)