Jaka Blažič komentarisao pobedu protiv Zvezde: "Znali smo da su umorni, nismo poklekli u završnici"

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.

"Pokazali smo dosta energije i agresivnosti što je neophodno u ovakvim mečevima."

Foto: MN Press / vp

Veliku pobedu ostvarila je Cedevita Olimpija u okršaju sa Crvenom zvezdom u 15. kolu ABA lige. Rezultatom 96:86 Slovenci su potvrdili kanididaturu za najvišim pozicijama u regionu i ostali na deobi drugog mesta.

Jedan od ključnih košarkaša ekipe bio je Jaka Blažič, nekadašnji prvotimac crveno-belih, a posle susreta je izjavio da je šok terapija promenom trenera urodila plodom.

- Velika pobeda za nas. Nakon promene trenera svi smo osetili šok terapiju. Drugačiji pristup je bio evidentan na treninzima, ali i na meču. Voleo bih da pohvalim našu odbranu. Pokazali smo dosta energije i agresivnosti što je neophodno u ovakvim mečevima. Znamo da je Zvezda umorna posle dve utakmice u Evroligi, što nam je dalo prednost. U završnici nismo dozvolili pritisku da zavlada, što je bilo važno jer Zvezda ima iskusne igrače. Na kraju zaslužena pobeda u Tvioliju, hali koja nam uvek daje krila. Uvek je lepo igrati ovde.

I trener Zoran Martić je istakao da je višak energije presudio i da je to bio cilj.

- Meč je bio veliki izazov za na, bez obzira na gust raspored Crvene zvezde u ABA ligi i Evroligi. Cilj je bio igrati sa više energije u odnosu na rivala, jer je jasno da je individualni kvalitet na njihovoj strani. Tokom praktično čitavog meča tako smo igrali.

(Telegraf.rs)