Partizan silan protiv Krke! Crno-beli rutinski, odradili "lakši trening" u ABA ligi posle poraza u derbiju

S. L.
Vreme čitanja: oko 6 min.

Teško da je lakše i moglo na ovom meču da bude

Foto: ABA Liga / Dragana Stjepanovićž

Košarkaši Partizana su i više nego ubedljivo slavili protiv Krke na svom terenu u okviru 15. kola ABA lige, gde je bilo 96:76 za ekipu Željka Obradovića, koja je tako pokazala i da je veoma lako i brzo prebolela poraz u večitom derbiju od Crvene zvezde.

Partizan jeste bio favorit, imali su nasuprot sebe jednu od najgorih ekipa u ABA ligi, što se videlo od samog starta meča.

Crno-beli su već posle uvodna tri minuta imali i ogromnu prednost od 12:4, a to je samo raslo kako je teklo poluvreme. Jednostavno, Krka nije imala rešenje za veoma raspoložene igrače Partizana, koji su samo do kraja prve deonice ubacili 30 poena.

Tako su najavili i pravu katastrofu za ekipu iz Novog Mesta, a na poluvremenu su im dopustili samo 29 ubačenih poena, dok su oni imali 59, kada su praktično i rešili pitanje pobednika. Kasnije je u drugom poluvremenu imao priliku Željko Obradović da da priliku i drugim igračima, pa su svi podelili minute.

Najefikasniji je bio Tristan Vukčević sa 16 poena i pet skokova, a dvocifreni u Partizanu su još bili Kaminski sa 11 poena, odnosno Kaboklo, Koprivica i Smit sa po 10. Kod Krke je najbolji bio Jan Špan sa 15 poena, dok su Cerkvenik, Hamilton i Stergar dali po 10.

Foto: Mileta Mirčetić

Partizan - Krka 96:76 (30:14, 20:15, 21:23, 16:24)

TOK MEČA UŽIVO:

IV ČETVRTINA

00:00 (96:76) - Nova trojka Leona Stergara. Poigravaju se sada crno-beli, dosta u napadu, zbog čega i gube loptu. Pogađa Radovanović sada, dok Anđušić maši trojku.

03:13 (94:67) - Ostao je Tristan Vukčević sam na trojci u uglu i lako je pogodio i ovo. Hamilton pogađa na drugoj strani veoma lako. Želeo je Tristan da nastavi sa trojkama, ali je ovoga puta promašio.

05:31 (91:60) - Stergar je otišao na liniju penala i bio je precizan dva puta, Tristan Vukčević je potom promašio trojku, ali je to ispravio već kasnije, kada je došao do poena. Miha Škedelj postiže dvojku. Evo i novih poena Džejlena Smita, koji je položio loptu u koš.

07:17 (87:55) - Doužer je otvorio četvrtinu poenima, a onda je za njim odmah poene postigao i Koprivica, dok je Škedelj pogodio trojku na drugoj strani. Ponitka je zatim odmah tu trojku anulirao i svojim pogotkom iza linije 6.75.

III ČETVRTINA

00:00 (80:52) - Nova trojka Jana Špana, a Koprivica opet zakucava.

Foto: Mileta Mirčetić

00:58 (76:49) - Sada lepa akcija Krke, lep pote Radovanovića, koji je ostao sam i poentirao ispod koša. Ukucava loptu Koprivica u koš. Kakva trojka Jana Špana... Neverovatno. Hteli su Doužer i Vukčević da uzvrate, ali su obojica promašili svoje šuteve.

03:34 (74:39) - Pogađa trojku Jan Špan, ali odmah i Pi-Džej Doužer pogađa na drugoj strani, takođe trojku. Prelepo Doužer pogađa onda i sa poludistance, bacio se unazad i to nije bilo moguće odbraniti. Odlična kombinacija na drugoj strani, Naneli i Ponitka i Poljak pogađa, dok Krka ponovo promašuje.

06:19 (65:36) - Pogodio je trojku Stergar za Krku, ali odmah Kaminski na drugoj strani dolazi do novih poena na ovom meču, čime je postao i dvocifren.

08:41 (63:33) - PoentiraKrka sada nešto lakše, postižu čak veoma laka koša, ali istom merom uzvraća i Frenk Kaminski na drugoj strani sa četiri poena.

POLUVREME

II ČETVRTINA

00:00 (59:29) - Planinić je promašio dvojku sa polu-distance, ali odmah Kaminski dolazi do nove trojke.

01:14 (54:29) - Maši Trifunović sa polu-distance, ali greši i Krka. Pogađa jedno od dva bacanja Tristan Vukčević. Maši Krka novi napad, a to kažnjava Džejlen Smit novom trojkom. Greši Anđušić, ali se odmah isravplja u odbrani. Promašio je trojku i Kaminski sada.

03:20 (50:29) - Danilo Anđušić dolazi do svog četvrtog poena, ali odmah i Hailton pogađa na drugoj strani. Trifunović novim prodorom dolazi do poena, odlično je probio odbranu Krke i lako poentirao. Cerkvenik potom maši otvorenu trojku. Ognjen Jaramaz siguran.

Foto: ABA Liga / Dragana Stjepanovićž

04:41 (44:26) - Nova trojka Krke, pogađa ovoga puta Hamilton iz ćoška, dok odmah na drugoj strani uzvraća Uroš Trifunović istom merom. Njegov prvi šut i odmah pogađa trojku. Želeo je potom Jaramaz za tri poena, promašio je, Koprivica je onda uhvatio jedan skok, ali je promašio polaganje, dok je potom probao još jednom, pa opet promašio i Cerkvenik je položio. Nova trojka za Tristana Vukčevića!

07:04 (36:19) - Pogađa trojku Cerkvenik za Krku, koja smanjuje prednost Partizana. Odmah na drugoj strani Ognjen Jaramaz prelepo probija i lako poentira na obruču, njegovi prvi poeni. Odlična odbrana Partizana, a to kompenzuje Koprivica novim poenima. Želela je Krka da igra brzo, ali je Špan promašio polaganje, dok Koprivica dolazi do novih poena.

08:52 (30:16) - Krka drugu deonicu otvara bacanjima, koja je izveo Robert Jurković, koji je i pogodio oba penala. Odmah zatim gubi loptu Ognjen Jaramaz na drugoj strani. Greši onda Krka, izblokirao je Koprivica Jrukovića na zakucavanju i tako je svom timu obezbedio novi napad, ali, onda Balša pravi i faul u napadu.

I ČETVRTINA

00:00 (30:14) - Pogađa trojku Jan Špan, veoma težak šut, ali je bio precizan za tri poena. Odmah uzvraća Džejlen Smit na drugoj strani. Ostao je onda sam Danilo Anđušić na šutu za tri poena, promašio je, ali je bruno Kaboklo uspeo da prikuca tu loptu.

02:09 (25:11) - Opet pogađa trojku Panter, nezaustavljiv je na ovoj utakmici. Odmah na drugoj strani pokušava Krka da uzvrati, ali je ostalo na promašaju. Hteo je Naneli potom za tri, promašio je, ali se na drugoj strani vratio i izblokirao Stegara. Smit ostaje na drugoj strani sam, ali promašuje otvorenu trojku.

Foto: ABA LIGA / Dragana Stjepanović

03:47 (23:9) - Promašio je trojku Džejlen Smit na isteku napada, ali, greše igrači Krke, što kžanjava odmah Panter novom trojkom iz kornera. Međutim, uspeva sada Macura da zakuca i dovede svoju ekipu do novih poena. Smit i Kaminski potom igraju akciju i centar Partizana pogađa uz faul.

05:31 (15:7) - Partizan je odlično počeo meč i to pokazuju serijom poena, gde su pogađali Tristan Vukčević i Naneli.

KOMENTAR PRE MEČA:

Košarkaši Partizana iza sebe imaju poprilično tešku nedelju u Evroligi, gde su slavili protiv Asvela, ali, gde su potom poraženi od Crvene zvezde u večitom derbiju, te sada moraju da traže pobedu kako bi se "oporavili" od tog neuspeha protiv najvećeg rivala.

Ekipa Partizana ima malo i "sreće", pošto im u Beogradsku arenu dolazi Krka, jedna od najslabijih ekipa u čitavoj ABA ligi, koja se nalazi na pretposlednjem mestu, te je pravo pitanje, koliko slovenačka ekipa i može protiv aktuelnog šampiona ABA lige?

Međutim, svesni su i u Partizanu da za ovaj meč moraju dati sve od sebe, pogotovo jer će i u njemu biti oslabljeni neigranjem Zeka Ledeja, ali i od ranije povređenih Alekse Avramovića i Uroša Trifunovića.

Opet, naspram sebe imaju i ekipu koja je ove sezone upisala tek tri trijumfa, te će biti i pravo čudo ukoliko uspeju uopšte da ugroze ekipu crno-belih.

(Telegraf.rs)