Jokić igrao sa "pola gasa", Denver pregazio Šarlot u 3. četvrtini i pobedom otvorio 2024.

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpski košarkaš poslednju deonicu presedeo na klupi

Foto: AP/Tanjug

Zahvaljujući sjajnoj trećoj četvrtini, koju su dobili sa čak +23, košarkaši Denvera su u 2024. godinu uplovili trijumfom protiv Šarlota rezultatom 111:93!

Srpski košarkaš Nikola Jokić ostvario je dabl-dabl učinak od 13 poena 11 skokova i šest asistencija i stiče se utisak da je igrao onoliko koliko je Nagetsima bilo dovoljno.

Prosto je neverovatno da je u prvom poluvremenu imao samo jedan šut ka protivničkom košu, i to u poslednjem minutu druge deonice, tako da je na odmor otišao sa samo dva poena, osam skmokova i četiri asistencije.

U nastavku je stigao do pomenutog učinka, uz napomenu da je jedno dodavanje u prvoj četvrtini bilo spektakularno, dok u poslednjoj nije ni ulazio u igru.

Iskoristio je Meloun to što su Nagetsi dobili treću četvrtinu sa 40:17 i poslednjih 15 minuta dao je šansu rezervistima, gde se najviše istakao Redži Džekson sa 15 poena.

Džamal Marej i Majkl Porter Džunior su držali Denver u prvom poluvremenu koje je završeno rezultatom 49:49, te su na kraju bili i najefikasniji. Kanađanin je ubacio 25 poena i imao sedam skokova, dok je Amerikanac stao na 22 poena i osam skokova.

Aron Gordon se vratio na parket nakon što su ga psi izujedali i meč je završio sa 10 poena. Kristijan Braun je imao devet, Pejton Votson osam.

Majls Briždis je, s druge strane, bio najbolji u redovima Šarlota sa 26 poena i devet skokova. Ričards i Miler su dodali po 15, dok je Iš Smit, nekadašnji igrač Denvera, ubacio 10 poena.

(Telegraf.rs)