Veliki skandal: Košarkaš kažnjen i izbačen iz sporta na 7 godina zbog nameštanja utakmica

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo će verovatno biti i kraj...

Foto: MN Press

Nekadašnji mladi reprezentativac košarkaške reprezentacije Hrvatske i kapiten Škrljeva, Josip Barnjak, suspendovan je na sedam godina od strane FIBA-e zbog nameštanja utakmica.

Bek Škrljeva, 24-ogodišnji Barnjak, optužen je za prekršaj kodeksa etike i integriteta, klađenja i manipulacije takmičenja, te je kažnjen je od strane krovne košarkaške organizacije zabranom igranja na svim međunarodnim takmičenjima, igranjem u nacionalnim ligama, ali i bavljenjem bilo kakvom drugom funkcijom u košarkaškim organizacijama pod pokroviteljstvom FIBA-e.

Inače, Josip Barnjak je iz Kastva kraj Rijeke, a od 2017. do 2022. godine bio je igrač obližnjeg prvoligaša Škrljeva, čiji je bio i kapetan.

S hrvatskom reprezentacijom do 20 godina Barnjak je osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu, a poslednju sezonu proveo je kao igrač mađarskog OSE Lajonsa. Ovolika kazna najverojatnije znači kraj njegove karijere. Nije jedini igrač Škrljeva koji se bavio nameštanjem utakmica. Pre nekoliko meseci njegov saigrač Stefan Šajin je iz istog razloga dobio doživotnu zabranu.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs/N.M.)