Zvezdi danas preti njen najveći biser: Zašto Nikola Topić ne igra za crveno-bele ove sezone?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mnogima će biti posebno interesantan duel Mege i Zvezde

Foto: ABA liga - Dragana Stjepanović

Košarkaši Crvene zvezde gostuju Megi od 18.00 u Hali sportova Ranko Žeravica u okviru 11. kola ABA lige, a ovaj susret budi posebnu pažnju košarkaške javnosti zbog Nikole Topića, igrača koji je pod ugovorom sa Zvezdom, a prva je "violina" Mege ove sezone.

Mnogi navijači Zvezde oduševljeni su partijama koje mladi Topić pruža u dresu Mege ove sezonem, gde prosečno postiže 18,9 poena uz 6,8 asistencija i 3,2 skoka po meču u ABA ligi, ali na njih gledaju i sa setom jer bi mnogi voleli da te partije pruža u njihovom klubu, naročito kada se vidi kako se pojedini igrači muče na poziciji plejmejkera ove sezone u crveno-belom timu.

Pre početka sezone se uveliko spekulisalo da li će Topić igrati za Zvezdu i ostati kao "treći plejmejker", pošto su već stigli Šabaz Nejpir i Miloš Teodosić kao velika imena za poziciju jedan, a onda je doveden i Jago dos Santos, koji se nije prilagodio i pokazao pun potencijal.

Vodile su se polemike na društvenim mrežama da li je Topić spreman da već sada bude "gurnut u vatru" i da ovako mlad igra u Evroligi, a na kraju je procenjeno, verovatno i uz konsultacije sa porodicom, posebno sa ocem Milenkom Topićem, koji je i bivši košarkaš i legenda Zvezde, kao i sa njegovim agentom Miškom Ražnatovićem, da je najbolja opcija da se jednu godinu dodatno razvija u Megi, gde će imati punu slobodu, bez pritiska i gde će imati mnogo više vremena za razvoj na treninzima, za razliku od zgusnutog kalendara u Zvezdi, gde bi fokus više bio na utakmicama.

I sam Topić je svojevremeno pred početak sezone na pripremama Mege otkrio po prvi put zbog čega je odlučio da ove sezone karijeru nastavi u Megi, a to je do danas jedini put gde je pričao na ovu temu.

- Vreme će pokazati da li je pravi potez ili ne. Ja se nadam da jeste. Prevagnuli su treninzi koje ću imati ovde, ja treba da se razvijam još uvek, u Zvezdi to ne bih mogao da uradim preko treninga, samo preko utakmica, što meni ne odgovara. Realno još sam mlad i mogu da se još razvijam i treba da unapredim šut, telo i druge stvari, i mislim da ću za to ovde imati vremena - rekao je Topić reporterima Telegrafa na Mikonosu tokom leta.

Kako će izgledati prvi meč Nikole Topića protiv Zvezde videćemo od 18.00 u hali Sportova. Tu će biti dati i mnogi odgovori na ova pitanja, kao i to da li je kvalitet za Evroligu.

(Telegraf.rs)