Bogdan se "pošteno" ispromašivao, ali opet bio dvocifren: Janis se tripl-dablom revanširao Atlanti

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Korektna partija srpskog reprezentativca

Foto: Tanjug / AP

Košarkaši Atlanta Hoksa doživeli su poraz noćas na gostovanju Milvoki Baksima, a u centru pažnje bila je fenomenalna partija Janisa Adetokumba, koji je ostvario tripl-dabl učinak, tako servirajući mali revanš rivalima za poraz od pre mesec dana sa samog početka sezone - 132:121.

Moćni Janis je blistao na terenu u svakom mogućem aspektu i na kraju je susret završio sa 32 poena, 11 skokova i 10 asistencija za 37 minuta na terenu.

Iz igre je šutirao 14/19 za dva poena i 0/1 za tri, pri čemu je dodao i četiri slobodna bacanja iz pet pokušaja.

Na terenu je bio i naš Bogdan Bogdanović, koji nije imao baš dobro šutersko veče, pošto je mogao da "gura" i daleko više od 14 postignutih poena na koliko je stao uz tri skoka za 25 minuta.

Naime, Bogdan je iz igre imao 4/11 za dva poena i 2/7 za tri, dok na liniju za slobodna bacanja danas nije stajao. Od pogodaka se ističe trojka koju je dao uz zvuk sirene na kraju treće deonice.

U Atlanti je Janisu pokušao da isparira Trej Jang sa 32 poena, kao i Dedžonte Marej sa 30 ubačenih, ali je Adetokumbo imao leđa Dejma Lilarda koji je uz 25 poena podelio i devet assitencija uz šest skokova.

Dosta dugo se su se Hoksi držali u ovom meču i zapravo su tek poklekli u završnih deset minuta kada su postigli svega 23 poena, a Milvoki je taj period rešio sa +10.

Posle ovog meča, Milvoki se vratio na staze pobede i sada je na trećem mestu Istoka sa skorom 14-6, dok je na drugoj strani Atlanta nastavila da posrće i sada je na 9-10.

(Telegraf.rs)