Sava Lešić i Teri Armstrong kroz dramu vodili Metalac do pobede u Novom Pazaru

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vrlo neizvesna utakmica rešena je pogotkom Terija Armstronga u poslednjem napadu

Foto: KK Zadar - ABA liga - Zvonko Kučelin

Košarkaši Metalca slavili su na uvek teškom gostovanju u Novom Pazaru protiv istoimenog kluba u dramatičnoj završnici pogotkom Terija Armstronga u poslednjim sekundama - 84:85. 

Čitav tok meča u utakmici 10. kola Košarkaške lige Srbije bio je jako neizvestan. Nijedna od ekipa nije uspevala da stekne neku ozbiljniju prednost i pre završnice obezbedi sebi pobedu.

Sve se svelo upravo na poslednji minut gde je Stevan Karapandžić prvobitno pogodio dva slobodna bacanja za Novi Pazar za prednost, da bi potom domaći tim izgubio loptu zbog dosuđenih osam sekundi, a gosti za preostalo vreme stigli do koša Armstronga, iako je prethodno Filip Đuran promašio trojku.

Na kraju je najefikasniji igrač Metalca bio upravo Armstrong sa 29 poena uz sedam skokova i dve asistencije, dok je Sava Lešić takođe bio jako dobar sa 19 poena.

Kada je reč o domaćima, pomenuti Karapandžić ubacio je 18 poena, jedan manje je imao Marko Gutalj, dok je Lamon Bojd dao 16 poena.

Posle ovog meča, Metalac je na skoru 5-5, dok je Novi Pazar na 4-6 i u seriji je od četiri uzastopna poraza u Košarkaškoj ligi Srbije.

(Telegraf.rs / S. T.)