Skandal potresa evropsku košarku: Zvaničnik opsovao legendarnog Grka, on ostao u potpunom šoku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dangubić upisao dabl-dabl učinak, ali to je bilo u drugom planu

Foto: MN Press

Dušan Ristić je u utorak uveče bio jedan od najzapaženijih košarkaša u FIBA Ligi šampiona, a u okviru četvrtog kola odigrana su još tri meča, među njima i duel u Mađarskoj.

Sombatelj je sa 90:87 izgubio od Peristerija, a osim dabl-dabl učinka Nemanje Dangubića u redovima pobedničke ekipe (11 poena i 10 skokova) pričaće se i o situaciji sa kojom se suočio legendarni Vasilis Spanulis.

Sada strateg grčkog kluba posle meča je medijima otkrio da je zgrožen ponašanjem jednog od zvaničnika nakon uvrede koja mu je upućena.

- Za više od 20 godina u košarci, nikada u životu nisam video momka sa stola, koji je deo igre, da kaže: 'J**i se.' Nikad u životu to nisam video! Ovo je sramota, pre svega za njega samog, posle za košarku, i za domaćina koji je veoma dobar klub sa veoma dobrim ljudima i veoma dobrim trenerom kojeg lično poznajem. Ovo je sramota, nikad vako nešto nisam čuo - rekao je Spanulis i dodao:

- Tražio sam od njega tajm-aut samo ako primimo koš. Dao je tajm-aut iako Falko nije pogodio, jer smo napravili faul. Ja mu kažem: 'Zašto dajete tajm-aut?' A on mi kaže, 'Je.i se.' Ovo je sramota za košarku. Ovo je ono što nam ne treba u košarci. Ovo je sramota. Nemam šta drugo da kažem. Osoba sa stola da mi kaže 'Je.i se.' Ovo je sramota. Nikada u životu ovo nisam video i nikada više neću videti - izjavio je Vasilis Spanulis.

Posle ovog duela u grupi A FIBA Lige šampiona Peristeri je drugi u grupi sa skorom 2-2, iza Unikahe koja ima 3-0, a ispred Sombatelja (1-3) i Le Mana (1-2).

(Telegraf.rs)