Zvezda pobedila Dubai u premijernoj utakmici kluba sa Bliskog istoka u ABA ligi! Novajlija se odlično pokazao

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nije bilo crveno-belima nimalo lako

Foto: ABA liga - Dragana Stjepanović

Mladi košarkaši Crvene zvezde savladali su Dubai u premijernoj utakmici ovog kluba u ABA U19 šampionatu. Može se reći da se novajlija u ovom takmičenju nije uopšte loše pokazao i da je uspešno parirao crveno-belima kroz veći deo utakmice, a na samom startu je bio i u prednosti - 78:67.

Ekipa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata je bolje startovala i posle prve četvrtine je imala prednost od osam poena, koju je Zvezda potom neutralisala u drugom kvartalu, pošto je taj period rešen sa 25:12 u korist kluba sa Malog Kalemegdana, koji je na poluvremenu imao plus od pet poena.

Zvezda je meč prelomila tokom treće četvrtine, a Dubai je do samog kraja pokušavao da se vrati, ali na kraju nije uspeo i moraće da sačeka na trijumf u nekom drugom meču.

Podsetimo, postoje ozbiljne inidicije da bi Dubai od naredne sezone mogao da bude deo ABA lige i u seniorskoj kategoriji, tako da bi Partizan, Zvezda, Mega, Borac i FMP, a možda i još neki srpski klub mogli da dobiju novog rivala u regionalnom takmičenju.

Danas je mlade košarkaše Zvezde do pobede na Zlatiboru vodio Andrej Kostić sa 21 poenom, dok je Stefan Marjanović stao na 14 poena uz osam skokova.

U ekipi Dubaija najefikasniji je bio Marko Tofoski sa 24 poena i čak 10 skokova za indeks korisnosti od čak 40 poena, dok su Aleksa Vlajić i Pontus Linder stali na po 11 poena.

(Telegraf.rs)