Borac ubedljiv u srpskom derbiju protiv FMP-a: Čačani slavili sa čak +21, za Pantere blistao samo Igo Beson

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vrlo važan trijumf Borca na domaćem terenu

Foto: ABA liga - Duško Radišić Lejča

Košarkaši Borca iz Čačka bili su veoma ubedljivi na svom terenu u srpskom derbiju 8. kola ABA lige protiv ekipe FMP-a. Gotovo od samog početka su Čačani zadali svoj ritam, koji Panteri nisu uspevali da isprate, pa je tako domaćima pripala četvrta pobeda u novoj sezoni regionalnog takmičenja - 96:75.

Bio je to duel dva tima koji su pre ovog kola bili na skoru 3-4, tako da su faktički tražili proboj ka sredini tabele, a ne treba smaknuti sa uma ni to da nijedan srpski tim ne želi da završi kao "najslabiji" u tom skupu, pošto ga potom potencijalno čeka baraž sa nekim od srpskih timova iz ABA 2 lige, ako se kojim slučajem desi da oni osvoje to takmičenje.

Bilo kako bilo, danas je Borac zaista pokazao da poseduje mnogobrojna oružja - počevši od vrlo dobrih prodora Alekse Uskokovića, preko sjajnog skoka, pa na kraju krajeva i pogodaka sa distance.

Sa druge strane, u ekipi FMP-a je jedini raspoložen i budan bio zaista fenomenalni Igo Beson koji je meč završio sa 21 poenom uz četiri skoka i jednom asistencijom.

Već na poluvremenu se moglo nagovestiti da će Borac ovde slaviti trijumf, pošto je čačanski tim tada bio na +16, a u nastavku je samo nastavio da uvećava svoju razliku. Pokušavao je trener gostiju, Nenad Stefanović da nešto promeni izmenama, ali bez uspeha.

U timu iz Čačka su na kraju ispred ostalih bili sjajni Džavon Frenklin sa 20 poena uz osam skokova, a odmah iza njega je bio Ronaldo Segu sa 17 poena, šest skokova i pet asistencija. Dvocifreni su bili još Danilo Tasić sa 15 ubačenih poena, potom Aleksa Uskoković sa 14 poena, a nisu razočarali ni Tajler Birts i Darko Talić sa po 12 poena.

Borac u narednom kolu gostuje u Beogradu protiv Partizana, dok će FMP igrati jako važan meč sa Studentskim centrom u Železniku.

(Telegraf.rs)