Težak raspored ostavlja traga: Rajakovićev Toronto nije mogao protiv raspoloženog Embida!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slavili i Pelikansi kao i Medžik

Foto: Tanjug / AP

Uspeli su Toronto Reptorsi da naprave veliko iznenađenje protiv Milvoki Baksa, ali ne i da vežu drugu pobedu pošto je od njih u "Vels Fargo Centru" uspešniji bio sastav Filadelfije Seventisikers 114:99.

Ekipa srpskog trenera Darka Rajakovića faktički je duel iz ruku ispuštala pomalo u svakoj četvrtini, a na kraju su čak i pretrpeli relativno ubedljiv poraz.

Fila je prvi meč nakon trejda Džejmsa Hardena rešila u svoju korist zahvaljujući MVP prošle NBA sezone Džoelu Embidu koji je ubacio 28 poena, uhvatio 13 skokova i podelio 7 dodavanja za koš i evidentno je da će kao i u prethodnim sezonama on biti lider tima.

Najbolji potez meča centar je priredio u trenucima kada se meč lomio pošto je u stilu Dikembe Mutomboa izblokirao Paskala Sijakam, potom i mahao prstom.

Tobijas Heris je dodao 23 uz 7 uhvaćenih lopti, dok je Keli Ubre Džunior imao isti broj poena i dva skoka manje. Kod gostiju se istakao Skoti Barns sa 24 i po 8 skokova i asistencija, dok je Denis Šruder došao do dabl-dabla sa 13 i 10 uspešnih pasova.

Siksersi su upisali treći trijumf u četiri meča, a Kanađani četvrti poraz u šest okršaja.

Nju Orleans Prelikansi su porazili Detroit Pistonse sa 125:116  uz 33 ponea Si Džej Mekoluma i 23 uz 13 skokova Jonasa Valančijunasa. Fenomenalni su bili Herb Džonsa sa 21 i Met Rajan sa 20 poena, dok je za goste Kejd Kaningem ubacio 22 uz 11 asistencija.

Juta Džez je pomalo i neprijatno iznenadila svoje fanove porazom od Orlando Medžika 115:113. Za takav podvig najzaslužniji je bio Paolo Bankero sa 30/9/5 partijom kao Franc Vagner sa 21 poenom. Domaćini nisu pomogli ni vrlo dobri učinci Laurija Markanena (22 poena, 7 skokova), Džordana Klarksona (21/6/6) i Džona Kolinsa (20 poena i 10 skokova).

(Telegraf.rs)