Zverka počinje da prikazuje svoju prirodu: Vembanjama rekordom karijere srušio jednog od favorita za titulu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kada se lomilo Francuz je bio najbolji na terenu

Foto: Tanjug / AP

Znali smo od samog početka da je samo pitanje vremena kada će Viktor Vembanjama i po brojkama podsetiti zbog čega mu se predviđa najsvetlija budućnost u NBA ligi. A onda je na redu došlo drugo gostovanje Finiks Sansima u tri dana i on je odigrao skoro pa perfektan meč uz rekord karijere.

Jeste u pitanju njegov tek peti duel, ali cifre su zaista brutalne. Sa 38 poena (15/26 FG, 5/6 FT) 10 skokova i po 2 asistencije, blokade i izgubljene lopte uz jednu ukradenu i najveći plus minus skor od +21, Francuz je predvodio San Antonio Sparse do nove pobede nad ekipom koja važi za jednog od favorita u borbi za naslov prvaka (u prvom okršaju slavili 115:114).

Sve je krenulo perfektno po tim Grega Popoviča, brzo dvocifreno vođstvo u momentima kada se njegov najbolji igrač tek razigravao i ogromnih 39:20 posle prvih dvanaest minuta.

Sredinom druge deonice San Antonio je imao vođstvo 55:28, a sličnu razliku održavali su sve do finiša trećeg kvartala kada je započeta serija Sansa.

Kada je na semaforu u drugoj polovini završnog kvartala posle početnih 0:0 prvi put stajao nerešen rezultat (116:116) verovatno su svi pomislili da će domaćin doći i do preokreta, međutim desilo se nešto skroz suprotno.

Na scenu je stupio fenomenalni Vembi i sa deset poena, uključujući ključnu trojku, iskreirao ključnu seriju 12:0 za veliko slavlje i skor 3-2 posle pet duela.

Francuski centar je tako postao jedini igrač uz Dejvida Robinsona koji je na svojih prvih pet ruki mečeva za Sparse postigao preko sto poena, pošto ih je on prikupio 103.

Zek Kolins je u pobedničkom timu dodao 19 poena, 8 skokova i 4 asistencije, dok su zvezde na drugoj strani opravdale očekivanja, ali nisu bili najbolji kada je najvažnije.

Devin Buker je bio nadomak tripl-dabla sa 31 poenom, 13 asistencija i 9 skokova, a Kevin Durent na skoru od 28 uz 6 uhvaćenih lopti.

Finiks je trenutno na mršavom učinku 2-3.

(Telegraf.rs)