Veče bogato Srbima u NBA ligi: Jović korektan ali je Janis prejak za Majami, Rajaković poražen

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pokuševski loš, Vasa nije igrao

Foto: Tanjug/AP/Michael Wyke

Navikli smo da od Nikole Jokića dobijamo najbolje vesti "preko bare" kada su u pitanju srpski akteri u NBA ligi, a tako je bilo i sada. Svojim ukupno 107. tripl-dablom doneo je pobedu Denveru protiv Jute 110:102 i tako stao odmah uz velikog Lebrona Džejmsa.

Osim njega veče u Americi je bilo puno naših aktera, a deluje da je najbolji utisak ostavio Nikola Jović. Majami Hit je poražen od Milovki Baksa u gostima 122:114, ali je srpski igrač za malo više od sedam minuta na parketu postigao 5 poena uz 4 skoka i 2 izgubljene lopte.

Tajler Hirou je ubacio 35 za goste, ali je tandem Janis Adetokumbo - Demijan Lilard dao 33 odnosno 25, pa je trijumf ostao u "Fiserv Forumu". Hit je zabeležio treći poraz u sezoni.

Pisali smo o ne tako blistavoj partiji Bogdana Bogdanovića u pobedi Hoksa nad Timbervulvsima, a na terenu je osim njih bio i Aleksej Pokuševski.

Za razliku od Vasilije Micića koji drugi put u ovoj sezoni nije dobio šansu, ali na manje od dva minuta i za to vreme je promašio dve trojke i izgubio jednu loptu. Oklahoma Siti Tander je porazila Detroit Pistonse 124:112 zahvaljujući 32 ubačena poena Šaija Gildžus-Aleksandera. Tanderi imaju učinak 3-1.

Nije ni srpski trener Darko Rajaković mogao da slavi jer su Portland Trejlblejzersi iz Kanade otišli uzdignutog čela - 99:91. Drugo poluvreme bilo je presudno, a pored 23 poena Grenta i 21 Brogdona, presudio je i Ejton sa 10 i 23 skoka. Posle uvodnog slavlja ovo je treći uzastopnio poraz za debitanta na klupi u NBA ligi.

(Telegraf.rs)