Muta Nikolić analizirao večiti derbi: Evo kome je prednost dao trofejni stručnjak

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve spremno za novi derbi

Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde od 20 sati u "Štark Areni" igraju novi večiti derbi u okviru 5. kola ABA lige. 

Crno-beli su pre četiri dana pred svojim navijačima pobedili Zvezdu sa 88:86, u meču Evrolige, a svoje mišljenje o novom duelu večitih reivala izneo je trofejni stručnjak Miroslav Nikolić.

- Oba tima su jako kvalitetna, imaju visoke budžete. Utakmica će biti ravnopravna, ali ako bih davao nekome blagu prednost to je Partizan. Razlog je zbog toga što će u ovom duelu biti domaćin i igrati pred svojom publikom. Takođe, mišljenja sam da Partizanova odbrana može biti jedan od presudnih faktora utakmice – rekao je Nikolić, a potom govorio o potencijalnom igraču odluke:

- Aleksa Avramović je u prošloj utakmici bio taj igrač . Takođe, ja moram istaknuti jedno ime, a to je Alen Smailagić. To je jedan sjajan košarkaš, ratnik, za mene “kralj”, koji bio mogao biti prevaga sutra. Smailagić je jedna od najbolji četvorki kada je u pitanju Evroliga. I Partizanovi stranci su više svesni značaja utakmica sa ljutim rivalom, nego kao što je to slučaj sa strancima u redovima Crvene zvezde.

Nikolić je prokomentarisao i crveno-bele.

- Kada je u pitanju Crvena zvezda, tu je Miloš Teodosić, koji povezuje redove i uvek pravi višak, tu je i Luka Mitrović, koji je sa Teom u tandemu jedan od ključnih igrača ekipe. Takođe, moram istaknuti da u Zvezdi ima više domaćih igrača koji igraju dugi niz godina zajedno, što može biti jedan od ključnih faktora. Ne treba zaboraviti da u ovom susretu neće nastupati Kevin Punter. To će Crvenoj zvezdi biti olakšavajuća okolnost.

Nikolić je novom treneru Crvene zvezde, Janisu Sferopulosu imao reči hvale.

- Radi se o jednom sjajnom stručnjaku, nema sumnje da će tim napraviti pozitivnu reakciju pod njegovim patronatom. Jako mudar i lukav trener koji izvrsno zna svoj posao.

(Telegraf.rs)