Skočio sa jedne, zakucao sa druge strane obruča: Novo NBA čudovište već počelo da hara!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Viktor Vembanjama već pokazuje zbog čega je bio prvi pik na NBA draftu

Foto: Ronald Cortes / Getty images / Profimedia

Slavili su navijači San Antonio Sparsa kada su dobili pravo na prvog pika kao da su osvojili titulu, znajući kakvog će bisera moći da izaberu i dovedu u svoj klub.

Svi su znali da će francusko čudo od deteta, Viktor Vembanjama biti prvi pik i tako je i bilo.

San Antonio nije propustio zicer da dobije novu zver i novog vanzemaljca ili čudovište, kako ga mnogi zovu, zbog neverovatnih fizičkih predispozicija.

On je već u prve dve utakmice pokazao navijačima delić svog talenta i šta mogu da očekuju od njega. Div od 19 godina, visok 224 cm, koji zakucava, šutira trojke, blokira i neverovatno je brz za svoju visinu, imao je u prvoj utakmici 19 poena uz 5 skokova, 2 asistencije i jednu blokadu, a već na drugoj je popravio učinak i dao je 21 poen uz 12 skokova, i po tri ukradene lopte i tri blokade.

Ono što je takođe prikazao je neverovatan odraz i skok. Mnogi smatraju da je nemoguće čuvati ga jer, kada se odrazi toliko, a uz to je i visok 224 cm, to je nemoguće braniti.

Takođe i kada se zaleti ka košu je nemilosrdan, a verovatno će tek biti kako bude sticao iskustvo i kako bude nabio masu i mišiće, jer i dalje deluje mršavo za svoju visinu, jer ima 95 kilograma.

Sada je imao i jedno brutalno zakucavanje na meču protiv Hjustona, kada se odrazio sa jedne strane, pa zakucao na drugu i digao halu na noge.

Pogledajte i sami kako je to izgledalo:

(Telegraf.rs)