Prvi poraz Božića na klupi Lajonsa od dolaska u klub: Parižani slavili u Londonu posle drame i dva produžetka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpski trener nije uspeo da dođe do nove pobede

Foto: MN Press

Košarkaši Pariza su posle velike drame, i dva produžetka, slavili na teškom gostovanju London Lajonsima 106:102 u meču 4. kola Evrokupa. 

Domaći tim, koji sa klupe predvodi srpski trener Pera Božić, odigrao je odličan meč, ali je na kraju, u derbiju Grupe A protiv tima iz Pariza, upisao prvi poraz. Naime, posle ujednačenog poluvremena, usledila je neverovatna treća četvrtina Lajonsa. koju su dobili sa 25:8. Ipak, do kraja regularnog dela Ti Džej Šorts i drugovi su uspeli da nadoknade minus i posle 28:18, i 97:97, uvedu meč u produžetak.

Kako ni posle prvog produžetka nije bilo pobednika, ušlo su u drugi koji je rešen u poslednjim sekundama. Meč je, na pet sekundi do kraja prelomio Herera koji je sa bacanja doneo svom timu +4. na kraju rešio pitanje pobednika.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Šorts sa 24 poena, 5 skokova i 6 asistencija, a pratio ga je Hifi sa 20 poena, dok je Malkom upisao 16. U poraženom timu, Morgan je bio najefikasniji sa 26 poena, a pratili su ga Deker sa 19 i Olaseni sa 15 poena.

(Telegraf.rs)