Bivši prvi pik NBA drafta "Dončić nije najbolji igrač Dalasa, ne bi mogao da čuva Irvinga 1na1"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Martin potcenjuje Luku u novoj izjavi

Foto: Tanjug/Ap

Bivši prvi izbor na draftu, Kenjon Martin, nedavno je izrazio svoje kritike prema Luki Dončiću pred početak nove NBA sezone.

Martin je izjavio da slovenački reprezentativac nije najbolji igrač u ekipi Dalas Maveriksa, posebno kritikujući njegovu igru u odbrani.

- On je četvrti najbolji igrač u ligi, u MVP diskusiji je, ali po mom mišljenju nije najbolji igrač u svom timu. Ako bi igrali jedan na jedan i Kajri dobije prvi loptu, Luka je možda ne bi ni dotakao, on ne može da čuva ni stalak za kameru - izjavio je Kenjon Martin.

Prema njegovom mišljenju, ako bi se igrala jedan-na-jedan utakmica i Kajri Irving bi dobio prvu priliku za napad, Dončić možda ne bi ni imao priliku da ga zaustavi, sugerišući da nije jak u odbrani.

- Da li je Luka dobar za tim? Jeste. Ali, ako brojevi koje imaš na kraju ne donesu nešto, onda su to samo brojevi. Pravi košarkaški ljudi, koji gledamo ko si i šta radiš, gledamo Kajrija i kažemo 'taj je' - dodaje Martin.

Dalas Maveriksi, sa Dončićem i Irvingom, započinju novu sezonu i igraju protiv San Antonio Sparsa 26. oktobra u 03:30 časova.

(Telegraf.rs)