Još jedan srpski klub perfektan na prvom "bablu" ABA 2 lige: Spartak posle drame slomio Sutjesku u Subotici

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tim Vlade Đokića je u prvom kolu srušio Helios iz Domžala

Foto: ABA 2 liga / Dragana Stjepanović

Košarkaši Spartaka iz Subotice slavili su pred svojim navijačima i u drugom kolu "babla" ABA 2 lige, a i ovoga puta su im "priuštili" dramu. Nakon što su u prvoj rundi slomili Helios, danas su bili bolji od Sutjeske iz Nikšića - 89:81.

Odigrali su Subotičani zaista dobro napadački, pokazali su različita oružja na današnjem meču, a na kraju su imali i čvršće živce u samoj završnici kada su uspeli da odbiju nalet crnogorske ekipe i da bez problema stignu do druge pobede u ABA 2 ligi.

Ostatak meča bio je generalno veoma ujednačen i zapravo se igralo u velikim serijama. Do prvog osetnijeg vođstva stigla je Sutjeska sredinom prve deonice kada je povela sa +12 (21:9), ali je druga deonica potom pripala Spartaku sa ubedljivih 32:18, pa je stoga na velikom odmoru bilo +8 za srpski tim.

Otišao je Spartak u trećoj četvrtini na +13, potom se Sutjeska približila i unela dodatnu dramu, posebno u završnoj četvrtini kada je na snazi bio minus od dva poena.

Ipak, odreagovali su momci Vlade Đokovića, "nadmudrili" Gagija Nikolića na drugoj strani, pa tako sa 2-0 završavaju prvi balon. Nikšićani će morati da se zadovolje sa 1-1.

Spartak je tako drugi srpski klub koji završava balon sa 2-0, pošto je i Zlatibor ostvario dve pobede, protiv Šibenke i TFT Skoplja.

U timu iz Subotice istakao se Andrija Bojić sa 25 poena, pratio ga je Aleksandar Cvetković sa 18 poena, a dvocifreni su bili još Filip Barna sa 15, odnosno Dušan Kutlešić sa 13 poena.

Kod Nikšićana, bolji od ostalih bili su Dakvan Brejsi sa 25 poena, šest skokova i sedam asistencija, Vladimir Tomašević koji je stao na 15 poena, odnosno Radosav Spasojević sa 13 poena.

(Telegraf.rs)