Lejkersi bez Lebrona slavili u derbiju Kalifornije, Petrušev skroman u porazu Filadelfije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Petrušev je dobio 6 minuta na parketu

Foto: Tanjug/AP

U noći između srede i četvrtka odigrana su dva meča predsezone NBA lige, pa je tako Boston lako savladao Filadelfiju sa 112:101, dok su Lejkersi pobedili Sakramento 109:101.

U meču odigranom u Vels Fargo Centru u Filadelfiji, gosti nisu imali većih problema da izađu na kraj sa domaćim timom. Od starta meča viđena je efikasna košarka, bez mnogo faulova. Do poluvremena Seltiksi su imali prednost 67:59, a meč su prelomili u trećoj deonici koju su dobili 23:16 i došli do +16, što je bila nedostižna prednost za rivala.

U ovom meču, srpski reprezentativac Filip Petrušev je odigrao šest minuta i upisao skroman učinak od 2 poena i 2 skoka. Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Pričard sa 17, a pratili su ga Hauser i Mihaljuk sa po 15. U poraženom timu istakao se K. J. Obr sa 18, a Meksi je imao 17.

U derbiju Kalifornije slavio je tim iz "Grada anđela" 109:101. Tokom prve deonice viđena je rezultatska neizvesnost, a na poluvremenu Sakrameno je vodio 51:50. Ipak, Lejkersi su prelomili meč tokom treće deonice i napravili dvocifrenu prednost koju su sačuvali do samog kraja.

Prva zvezda tima, Lebron Džejms ovaj meč je gledao sa klupe, a najefikasniji je bio Rasel sa 21 poeno, dok je Vinsent upisao 18 poena. Sa druge strane, Foks je imao 18, a Barns 15.

(Telegraf.rs)