Barać posle drame Mege i Borca: "Ovo je nov tim, nastavićemo da radimo i da se trudimo"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mega je poražena u neizvesnoj završnici

Foto: ABA liga - Youtube - Printscreen

Košarkaši Borca ostvarili su pobedu nad Megom u dramatičnom srpskom derbiju 2. kola ABA lige, na gostovanju u Mega Factory hali. Utakmica je kulminirala u poslednjim trenucima kada je Sebastijan Segu postigao odlučujući koš samo 40 sekundi pre kraja, a potom su promašaji Đurišića i Maloveca obeležili dramatičnu završnicu u korist Borca, koji je slavio rezultatom 89:90.

Marko Barać, trener poraženog tima, izrazio je svoje utiske o ovom susretu:

- Jedna vrlo zanimljiva utakmica za publiku, za nas nije pozitivna. Čestitao bih Borcu na pobedi. Imali su snage da se par puta vrate sa nešto osetnije razlike i pokazali su da imaju veću želju da meč dobiju, napravili smo dva puta dvocifrenu prednost, prvi put je lako ispuštena. Primiti 52 poena za poluvreme, na utakmici koja je vrlo značajna nije dobro, nastavili smo da igramo bolje u 3. četvrtini, iz te naše igre, koja treba da bude u tranzitu, imali smo loših čitanja, umesto da napadnemo reket, šutirali smo spolja, dali smo Borcu da se vrati. Opet smo na kraju uspeli da se odlepimo, pa onda se desio taj pad koncentracije koji ne očekuješ od igrača koji imaju nekakvo iskustvo. Mi nemamo nikakvo iskustvo, sve je ovo proces, nismo naučili to, da se ubuduće ne bi dešavalo. Mi ćemo nastaviti da radimo kao do sada i da se trudimo.

Upitan o tome šta nedostaje Megi da dođe do prve pobede, Barać je rekao:

- Danas je nedostajalo da ne bude neizvesna završnica, imali smo 10 razlike pa kontranapad, pa sedam razlike i isto kontranapad, gubili smo volšebno posed, odlučili smo se da branimo taj poslednji napad, što je na kraju ispalo dobro. Imali smo devet sekundi do kraja na otvorenom terenu, tu je isto potrebno iskustva da se igra do kraja, na prodor. To je potrebno, ova dva poraza, da bismo što pre odrasli i poraze pretvorili u pobede.

Govoreći o velikom broju novih igrača u ekipi, Barać je istakao:

- Puno timova ima problem sa velikim brojem novih igrača, ovo je mlad tim, pored toga je i nov. Nama treba još uigravanja, kolektivnog i individualnog napretka, da bismo ovakve poraze pretvorili u pobede.

Na pitanje o povredi Topića, Barać nije ima mnogo novih informacija.

- Medicinski tim ima više informacija. Sada je u dobrim rukama u svakom slučaju. Biće više informacija svakako.

(Telegraf.rs)