Bruka Panatinaikosa protiv Olimpijakosa kakva se ne pamti: Dali četiri poena za 18 minuta košarke!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Teško veče za Zelene i tim Ergina Atamana

Foto: MN Press, Rezultati.com / Printscreen

Doveli su silna pojačanja. Mnogi ih svrstavaju u sam vrh ove sezone za plasman u Evroligi, ali... Panatinaikos je večeras doživeo bruku koju će dugo pamtiti i neće tek tako lako otići iz sećanja. U velikom finalu Superkupa Grčke u košarci, oni su posle 17 minuta košarke uspeli da daju samo četiri poena, a da prime, ni manje ni više nego 32.

Rezultat koji je zapanjio verovatno sve koji prate košarku. Jednostavno, ovakav "raspad" sistema jednog tima punog zvezda nije se odavno desio na najvišem nivou. Očigledno je da će Ergin Ataman imati brdo posla da postavi kockice na svoje mesto.

Dobar udeo u "demoliranju" Panatinaikosa imao je i naš Nikola Milutinov koji je ubacio šest poena uz dva skoka u okviru uvodnih 20 minuta košarke.

Na kraju je na poluvremenu rezultat bio 37:11, a poene za Panatinaikos postigli su - Kostas Slukas (5), kao i Tanasis Adetokumbo, Džerajan Grant i Matijas Lesor (po 2).

Teško veče za sve kojima je Zeleni klub u srcu. Na kraju su poraženi rezultatom 75:51, koji je koliko-toliko i pristojan.

Do kraja meča naš Nikola Milutinov dodao je još četiri poena i meč je završio sa 10 uz četiri skoka. Najefikasniji u Olimpijakosu bio je Janulis Larencakis sa 20, dok je u Panatinaikosu bolji od ostalih bio Hunačo Ernangomez sa 15.

(Telegraf.rs)