Srbin umalo deo bomastičnog NBA trejda: Jović ponuđen u "paketu" za Lilarda, ali je došlo do preokreta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na kraju je Portland ipak odabrao dogovor sa Milvokijem i Finiksom

Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Bombastičan trejd u NBA promenio je mnogo situaciju i na Istoku i na Zapadu, pošto je Demijen Lilard iz Portlanda prešao u Milvoki, u trejdu u koji je bio uključen i Finiks.

Milvoki je dobio Lilarda, dok u Portland idu Džru Holidej, Deandre Ejton, Tumani Kamara, pik prve runde 2029. godine i nezaštićeni "svap" pik iz 2028. i 2030. godine, a Finiks dobija Jusufa Nurkića, Grejsona Alena, Nasera Litla i Keona Džonsona.

Ali, sve ovo moglo je da bude i drugačije. Naime, dugo se pričalo da bi Lilard trebalo da pređe u Majami.

Spekulisalo se i ranije da bi deo tog trejda mogao da bude i Nikola Jović. Sada je Šems Šaranja, poznati NBA insajder u tekstu za Atletik otkrio i kako je glasila ponuda Majamija za Portland i potvrdio je da je Jović bio deo "paketa".

Majami je Portlandu ponudio Tajlera Hiroa, Nikolu Jovića i tri pika prve runde, zamenu pikova prve runde i nekoliko pikova druge runde. Ali, Portlandu je to bilo malo i odlučili su da počnu pregovore sa drugim timovima.

Lilardu je takođe sugerisano da razmotri opcije za prelazak u neki drugi tim, a na kraju je završio u Milvokiju, koji će nesumnjivo uz dva superstara kakvi su Adetokumbo i Lilard, biti jedan od glavnih kandidata za titulu naredne sezone.

(Telegraf.rs)