FMP se pobedom oprostio od ABA Superkupa, Cedevita Olimpija produžila užasan niz

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpski tim stigao minus od 14 poena, pa ispustio plus osam pre trijumfa u produžetku

Foto: ABA liga

Užasan početak nove sezone za košarkaše Cedevita Olimpije kompletiran je i trećim porazom u isto toliko mečeva u ABA Superkupu. U borbi za sedmo mesto od njih je uspešniji bio FMP 85:81.

Pred nekolicinom gledalaca u hali "Morača" u Podgorici srpski tim je uspeo da se izvuče iz vrlo loše situacije početkom i sredinom druge deonice i stigne do ogromnog preokreta.

Vodila je ekipa iz Slovenije 37:23 u jednom momentu, ali je početkom drugog dela susreta došlo do preokreta i sastav iz Železnika je došao do prednosti od 44:42.

Neizvesnost krajem treće i početkom četvrte četvrtine FMP je, činilo se, razbio kada je na oko tri minuta do kraja imao 67:59, ali ni tu nije bio kraj uzbuđenjima.

Serijom od 11:0 Cedevita Olimpija je povela 70:67, ali je potom i Bojan Subotić fauliran na šutu za tri, pa je sa linije slobodnih bacanja doneo produžetak.

U dodatnih pet minuta FMP je uspeo da iskontroliše rezultat i slavi sa 85:81.

Bojan Subotić je bio najefikasniji pojedinac sa 22 poena uz 6 skokova i 4 asistencije, Nejt Votson je dodao 17 uz 6 uhvaćenih lopti, a Balša Živanović 13 uz 6 uspešnih dodavanja za koš. U proaženoj ekipi Šon Armand je ubacio 22 poena i podelio 7 asistencija, dok je Gregor Glas postigao 21.

(Telegraf.rs)