Iz Partizana poručili: "Kakva je to KLS kada Zvezda igra sa sobom dva puta"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Situacija se u domaćoj košarci još uvek ne smiruje

Foto: MN press

Nakon sednice Skupštine Košarkaške lige Srbije diglo se dosta prašine, prvo je Partizan izašao sa pričom kako su odbili sve predloge. Potom se javila KLS i oglasila kako je Partizan bio uzdržan na sve osim na jedan predlog.

Ipak, jedno je jasno, Partizan želi da domaća liga ponovo bude u okrilju saveza, dok se ostali nisu javno izjasnili po tom pitanju, ali deluje da ništa nisu imali protiv.

Za MaxBet radio je dao intervju izvršni direktor Partizana Mlađan Šilobad, koji je naveo razloge što se ne slaže sa napuštanjem ABA lige.

– KLS liga koja se igra kod nas nije toliko jaka da bi omogućila igračima razvoj. Bio bi preveliki prelaz za njih da pređu da igraju iz KLS-a u Evroligu, a da ne pričamo o KLS ligi koja praktično i nije liga. Da ne pričam sad loše o ligi, ne mislim na ligu koja se igra tokom čitave godine, nego mislim na samu završnicu, koja praktično i nije liga. Imali smo situaciju prošle godine gde je Crvena zvezda odigrala dve utakmice protiv FMP-a, njihovog razvojnog tima i tako osvojila državno prvenstvo. Kakva je to liga? Da ne kažem sad, smešno je i pričati o tome - počeo je Šilobad.

Potom je istakao da domaća liga nema uticaj na to ko će u Evropu.

– Liga se ponaša tako kao da su oni koji odlučuju o tome. Mogućnost da KLS dobije prohodnost u Evroligu, pogotovo ako Crvena zvezda i Partizan dobiju “A” licence, onda je šansa vrlo mala, maltene nikakva. ABA liga, bar zbog toga što okuplja ceo region, ima tu neku snagu i veličinu da bi mogla da ima prohodnost, ali sama Srbija… Možemo samo da sanjamo o tome. Nismo toliko veliki da bi imali uticaj na celu tu evropsku košarku i da bismo imali toliku snagu da dobijemo prohodnost iz naše lige. KLS liga je praktično privatna liga i zbog toga se Partizan ne slaže sa većinom stvari koje se tamo rade. I dok god KLS ne bude bio pod okriljem Košarkaškog saveza Srbije, mislim da nećemo nikada pričati o ozbiljnoj ligi. - istakao je Šilobad.

Ono što je jasno, mora se raditi na oporavku domaće košarke, a za to je pre svega potreban sistem koji će razumnim razlozima i predlozima privući oba tima koji se moraju istovetno ponašati.

(Telegraf.rs)