Svetislav Pešić otkrio kada će napustiti klupu reprezentacije Srbije: "Posle mene će doći neko drugi..."

Vreme čitanja: oko 1 min.

Spremno je sve za "poslednji ples"

Foto: Tanjug/AP

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić, gostovao je na prvom programu RTS-a, gde je bio u emisiji "Oko", a gde je govorio o gorućim temama u srpskoj košarci nakon velikog uspeha i osvajanja srebra na Mundobasketu.

Naša reprezentacija je zabeležila sjajan rezultat na Filipinima, gde joj je malo nedostajalo da dođe i do zlata, pošto je poražena od Nemačke.

Međutim, Svetislav Pešić je tokom svog gostovanja imao nešto "mračnije" predikcije koje se tiču same košarke u Srbiji, a koje nisu baš obećavajuće. Povrh toga, Pešić je pričao i o tome kada će napustiti selektorsku poziciju, otkrivši da će to uslediti posle Olimpijskih igara u Parizu.

- Jer posle Olimpijskih igara će doći neki drugi selektor ovde. Pa posle njega će dolaziti drugi. Znači, od ovog rezultata, šta smo dobili? Videli smo ljude koji su došli da podrže košarkašku reprezentaciju. Ne reprezentaciju, nego košarku Srbije. Zamislite koliko mi imamo navijača. Naravno, Crvena zvezda treba da igra. I svi treba da navijaju i za Crvenu zvezdu i za Partizan i obrnuto kako god hoćete. I za Megu. Njima treba ponuditi adekvatan sistem takmičenja. Danas u Srbiji košarka stoji kao i sto na četiri stuba. Prvi je selekcija. Drugi je primenljiva metodika treninga na ljude koje biraš - od mladih do reprezentacije. Treće, učešće, uticaj na pravila Fibe. Mi smo menjali pravila Fibe. Mi smo uticali. Radomir Šaper je menjao pravila lige. Mi smo danima provodili razgovore u Minhenu. I četvrto, najvažnije, sve može da bude ovako i onako, ali ako nema sistema takmičenja, gde će ti potencijali da se razviju, mi ćemo da ostanemo ovde gde smo - podvukao je selektor košarkaške selekcije Srbije - zaključio je selektor Pešić.

(Telegraf.rs)