Obradović najavio pojačanja: "Pratimo tržište, ali nećemo dovoditi tek da bi doveli nekoga"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Partizan je održao dan za medije, a sutra počinju pripreme na Kopaoniku

Printskrin: Telegraf TV

Košarkaški klub Partizan je otvorio vrata novinarima, pa smo mogli da vidimo ko je prisutan i na koga će trener Željko Obradović moći da računa.

- S velikim ambicijama ulazimo u pripremni period. Ovo leto je veoma interesantno jer je došlo do nekih promena u igračkom kadru. Okupili smo se danas da odradimo prvi trening, a već sutra idemo na Kopaonik. Napravili smo neki plan i program u nešto kraćem vremenu nego što je to uobičajeno, ali mislim da je razlog taj što će sezona pred nama biti veoma zahtevna i naporna. U prva četiri meseca kada budemo počeli u oktobru, imaćemo 42 utakmice. Ogroman broj utakmica i smatrao sam da je važno da se igrači dobro odmore i da napune baterije u svakom smislu za predstojeći period koji je ispred nas", rekao je Obradović i nastavio: "Naravno da u ovom trenutku nismo kompletni, ali ono na čemu mora da bude fokus jeste dobar rad, a novim igračima pre svega vreme da se upoznaju sa nama i da bi upoznali način na koji želimo da igramo. To je u ovom trenutku glavni cilj - istakao je Željko.

Trener šampiona regionalnog takmičenja je zagolicao maštu Grobarima kada je spomenuo da bi timu mogla da se priljuče nova pojačanja u narednom periodu.

- Fali nam pre svega Avramović koji je sa reprezentacijom na svetkom prvenstu i izuzetno smo srećni i zadovoljni što je Aleksa deo reprezentacije. Nedostaje nam mali Drezgić koji se sutra priključuje i i dalje smo na tržištu, ali ne želimo da žurimo. Videćemo šta nam je još potrebno od eventualnih pojačanja. Neke igrače smo već doveli. Ja sam uvek pristalica toga da ako dovodimo nekoga, da dovodimo zato što za to postoji razlog, a ne čisto reda radi da bismo popunili broj. Nadam se da ćemo i u narednim danima uspeti da nešto uradimo u tom smislu - dodao je Obradović.

Istakao je razloge prisustva nekadašnjeg igrača Budućnosti Danila Nikolića.

- Danilo Nikolić je tu iz razloga što dečko nema klub. Nama znači da pomogne i da radi sa nama na treningu. Mislim da će i njemu i nama ova saradnja prijati - i potom se osvrnuo na situaciju sa Mirotićem i cele sage koja se desila ovog leta - Mnogo više ću da vodim računa o ovim ljudima ovde i o njima ću da pričam. Ne bih se vraćao na neke stvari. Mnogo su mi važniji igrači koji su moji i na njih ću fokusirati svu svoju koncentraciju.

Košarkaši Partizana sutra počinju pripreme na Kopaoniku, a osim Alekse Avramovića koji je sa timom, svi će biti prisutni.

(Telegraf.rs)