Tri NBA igrača u Evroligi: Ima li šanse da pojačaju Partizan ili Zvezdu?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prelazni rok u košarci je pri kraju i timovima je ostalo da zaključe rostere pred početak nove sezone

Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Prvi dani prelaznog roka u Evroligi su bili izrazito aktivni, međutim kako se većina timova pojačala i ostavila tek po neku slobodnu poziciju koju bi popunili i time zatvorili roster za sledeću sezonu, tempo dovođenja igrača je drastično pao.

Poslednje pojačanje viđeno u najjačem evropskom takmičenju je bilo od strane Partizana (Frenk Kaminski), a upravo je šampionu regionalnog takmičenja ostalo najviše posla da sklopi tim.

Sa druge strane, Zvezdi je ostala pozicija beka i krilnog centra. Nekoliko imena se spominje u košarkaškoj javnosti.

Kendrik Nan

Kendrik Nan se već neko vreme povezuje sa Olimpijakosom. Nedavno je prešao u Oktagon agenciju koja uglavnom poslove radi na tlu Evrope što je jasno dalo do znanja da je igrač spreman da se oproba na starom kontinentu. Nan igra na bekovskim pozicijama, a prethodne sezone je igrao za Lejkerse i Vizardse. U karijeri je takođe igrao za Majami gde je sebe predstavio košarkaškim pratiocima, a u dresu Hita je beležio 15 poena i 3 asistencije u proseku. Ipak njegova karijera je u padu nakon teške povrede kolena zbog koje je propustio celu sezonu.

Kako za sada znamo Nan ima usmeni dogovor sa upravom Olimpijakosa. Naime, zamolio ih je da ga sačekaju do kraja avgusta. Ukoliko ne dobije ponudu garantovanog ugovora od NBA tima tim iz Pireja će moći da računa na njega.

Terens Dejvis

Bek iz Misisipija je nastupao za Sakramento prethodne dve sezone, a pre toga za tim iz Toronta. Za to vreme nije uspeo da se etablira kao igrač spreman da ostane u najjačoj ligi na svetu, a trenutno je i dalje bez ugovora. Bez obzira na to, iza sebe ima dve dobre sezone 2020/21 i 2021/22 kada je beležio 11 poena i 3 skoka u proseku, da bi prethodne izgubio svoje mesto.

Ostin Rivers

Nekada bek Los Anđeles Klipersa, za vreme kada ga je trenirao njegov otac, legendarni trener Dok Rivers, sada deluje da NBA timovi više ne računaju na njega. 31-godišnji košarkaš nije uspeo još da nađe klub, a ozbiljnu ulogu u nekom timu je imao pre 6 godina, pa je prelazak u Evropu sve izvesniji.

Deluje da Evroliga dugo godina nije povukla toliko NBA igrača kao ove i sve je izvesnije da će taj broj kako vreme bude odmicalo rasti. NBA timovi se sve češće odlučuju na mlađe i igrače iz Evrope, nakon čega dolazi do ovakvih transfera.

(Telegraf.rs)