Bahami stotkom pobedili Argentinu: Protiv trojca NBA zvezda ne pomažu ni Kampaco, ni Vildoza

Vreme čitanja: oko 1 min.

Moćno deluje ekipa Bahama od kada su joj se priključili neki od najboljih NBA igrača

Printskrin: Twitter/@FIBA_es

Selekcija Argentine je poražena od Bahama u meču pretkvalifikacija za Olimpijske igre 101:89, ali ova vest je iznenađenje samo za neupućene.

Iako bahamska košarkaška reprezentacija spada u red "košarkaških Liliputanaca", ovog leta to nije slučaj. Za njih su odlučili da igraju u borbi za Olimpijske igre DiAndre Ejton iz Finiksa, Erik Gordon iz LA Klipersa i Badi Hild iz Sakramenta i samim time postali su jedni od favorita u pretkvalifikacijama.

Koliko su Bahami jači tim sa ovim trojcem videlo se i u meču protiv Argentine. "Gaučosi" jesu imali dvocifrenu prednost posle prvih 10 minuta, ali je u naredne dve četvrtine usledila furiozna igra NBA trojca i veliki preokret. Drugu i treću četvrtinu su Bahami dobili ukupnim rezultatom 57:3o.

Čak četvorica igrača iz bahamske selekcije su imali preko 20 poena. Gordon je postigao 24, Hild 23, Ejdon je uz 22 poena upisao i 15 skokova, dok je Manings dao 20.

"Gaučose" je predvodio Brusino sa 21 poenom, Kampaco je ostvario dabl-dabl sa 18 poena i 10 asistencija, dok je Vildoza postigao 15 poena.

Bahami su osvojili prvo mesto u grupi pobedama nad Argentinom i Kubom.

(Telegraf.rs)